Başbakan Binali Yıldırım Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde TRT'de TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç ve TRT 1 Ana Haber sunucusu Erhan Çelik'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada kamuya memur alım konusuna da açıklık getirdi.

Taşeron konusunda da kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, ilk etapta kamuya 15 bin öğretmen alınacağını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım: Milli İstihbarat Koordinasyon Başkanlığı kurulacak

Memuriyetten çıkarılanlarda elzem olan branşlar olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

Taşeron konusunda kapsamlı bir çalışma yapılması gerekiyor. Diğer yandan bir şekilde memuriyetten çıkarılanlarda da elzem olan branşlar var. 15 bin öğretmen alınacak ilk etapta. Yeni düzenlemeden sonra yargıda 5 bin civarında atama olacak.

ÇOK ADAM ÇOK İŞ DEĞİL

Ama bunun dışındaki memuriyetlerde acil davranmamız gerekmiyor. Mevcutlarla da işi aksatmadan yapabiliriz. Çok adam çok iş değil. Bu benim felsefem. Çok adamla çok iş yapılmıyor. Az adamla daha çok iş yapılıyor. Koordinasyon daha kolay oluyor. İhtiyacı olanın en asgarisinde tutmak lazım.

15 BİNİN İÇİNDE ENGELLİLER DE OLACAK

15 bin öğretmen alınacak, onların içinde engelliler içinde de bir grup olacak. Eskiden para veriyorlardı her engelli kontenjanına karşı. İstihdam zorunluluğu geldi. Sınavları ayrı yapılıyor. Bunların hepsi olumlu gelişmeler.

Başbakan Yıldırım: 36 darbeci etkisiz hale getirildi

DEVLETİN İHTİYAÇTAN FAZLA MEMURU VAR

Sadece engellilerin devlette iş bulmasına yoğunlaşırsak, devlette iş olursa olur olmazsa olmaz diye düşünürse bu işin içinden çıkamayız. Devletin ihtiyacından fazla memuru var. Bazı alanlarda eksik var ama toplamda fazlası var.

Haber10

Editör: Wan Haber