AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. 

Görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ortak açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, açıklamasında "Kimse intikam duygusu içinde olamaz, hukuk devletinde bunlar asla kabul edilemez. 15 Temmuz bayram günüdür, millet kazanmıştır. Beraberliğe, kardeşlik söylemine ihtiyacımız var. " dedi.

Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:

"İşin başından beri kendisinin ana muhalefet partisi olarak gösterdiği basiret, birlik, beraberlik konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer bazı partilerde de aynı anlayışı gördük. Bu bizim alçakça girişimi bertaraf etmekte ve halkın meydanlara inmesinde işimizi kolaylaştırdı. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bu işler halledilirken durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermemiz gerekiyor. Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez. Hukuk çerçevesinde kalarak işler yoluna konulacak. Hukuk devletinde asla intikam almak kabul edilemez. Bundan böyle de görevlerini yaparken hukuk dışında hareket eden olursa en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir. Ben bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterdiği dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum."

İnternethaber

Editör: Wan Haber