Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeni anayasa sürecini başarıyla tamamlayamaması durumunun da göz önünde bulundurularak her partinin bir yol haritasının olması gerektiğini söyledi.
Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı binasında, Almanya'dan gelen Elif Yaman isimli Türk kızını kabul etti. Bozdağ, kabulün sonunda gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa konusunda yaptığı, 'Uzlaşma olmazsa referanduma götürürüz' değerlendirmesiyle ilgili sorularını cevapladı. Bozdağ şöyle konuştu:
"Eğer yeni anayasa istiyorsak bunu makul bir süre içinde bitirmemiz lazım. Türkiye'nin gerçeklerine, siyasal takvimine hepimizin riayet etmesi lazım. Biz o noktada samimiyiz. Onun için, herkes gayretini, çabasını ortaya koysun. Yeni anayasa yazım sürecini elbirliğiyle uzlaşma komisyonu bu süre içinde tamamlasın. Eğer komisyon tamamlamazsa veya bu süreci başarıyla neticelendirmezse o zaman her partinin de bir yol haritası olması lazım; sadece AK Parti'nin değil. Bir parti 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu netice alamazsa ne yapacağım' diye düşünemez mi? Elbette düşünmesi lazım. Günübirlik politika oluşturan bir parti değiliz."
(SU-ZÇ-OK-Y)

31.01.2013 10:17:35 TSI

Editör: Wan Haber