Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Uluslararası İmam Hatip Liseleri'ni kurarak dünyanın farklı yerlerinden imam hatip okumak isteyenlere bu imkanı vermek istediklerini belirterek, İslam'ın doğru kaynaklardan anlatılması ve öğrenilmesi için bunu gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Konya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 18 ülke, 21 uyruktan 92 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Bozdağ, yabancı öğrencilerin konakladığı sınıfları ve odaları inceledi. Daha sonra toplantı salonuna geçen Bozdağ, burada yabancı öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim, İstiklal Marşı ve yabancı dillerde seslendirilen ezgileri dinledi. Bozdağ, yabancı öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, İslam dünyasının değişik ülkelerinden öğrencilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bozdağ, "Mevlana Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Mevlana gibi Konya'mızın uluslararası bir markası olacaktır. Yine dünyanın değişik yerlerinden insanlar burada eğitim almak için geleceklerdir. Sizler bunların öncülerisiniz, ilklerisiniz. Bundan sonra sizin izinizden bu okula gelecek, burada eğitim alacak, aldıkları eğitimle kendileri, aileleri, ülkeleri ve insanlık için çok faydalı işler yapacak nice gençler yetişecektir. Nice öğrencilerimiz buradan istifade edecektir" dedi.

"ÜLKELERİNİZ İLE TÜRKİYE ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ OLUŞTURACAKSINIZ"
Uluslararası İmam Hatip Liseleri'ni kurarak dünyanın farklı yerlerinden imam hatip okumak isteyenlere bu imkanı vermek istediklerini anlatan Bozdağ, "Bunun ana nedeni; İslam'ın doğru kaynaklardan anlatılması ve öğrenilmesidir. İslam'ı doğru bilmek ve öğrenmek hepimizin hayrına, yararına bir iştir. Başbakanımız ve ben de acizane imam hatip mezunu bir kardeşinizim. Mezun olduğumuz bu okullardan nice başarılı arkadaşlar Türkiye'ye hizmet ediyorlar. Sizler de buradan mezun olduktan sonra çok güzel işler yapacaksınız. Gittiğiniz ülkelerle Türkiye arasında kardeşlik köprüsü oluşturacaksınız. İlişkilerin daha iyi gitmesi konusunda büyük katkılarınız olacak. Bu imkanı iyi değerlendirmenizi istiyoruz. 2011 yılında Türkiye burslarıyla ülkemizde üniversite okumak için 45 bin öğrenci müracaat etti. Biz 3 bin 916 öğrenci alabildik. 2013 yılında ise 4 bin civarında öğrenci alacağız. Onlar geldiklerinde Türkçe öğreniyor ve üniversiteye devam ediyorlar. Sizler, Türkiye'de ortaokul okuduğunuz ve Türkçe konusunda sıkıntınız olmadığı için Türkiye'nin marka üniversitelerinde iyi bir eğitim alma imkanı bulacaksınız. Onun için derslerinize iyi çalışmalısınız" şeklinde konuştu.
Bozdağ, daha sonra Bosna-Hersek Mahallesi'nde bulunan Selçuklu Müftülüğü Yunus Emre Kız Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.
(SA-FM-CC-Y)

16.02.2013 15:16:36 TSI

Editör: Wan Haber