Biz dizi ziyarette bulunmak ve AK Parti'nin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Isparta'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Danıştay'ın avukatlar için getirdiği baş örtüsü serbestliği kararını yorumladı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunup AK Parti'nin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak için Isparta'ya geldi. Bozdağ, ilk olarak Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret etti. Valilik önünde Vali Oğuz ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, valilik şeref defterini imzaladı.
Valilik makamında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Danıştay'ın avukatlar için baş örtüsü serbestliği kararını değerlendirdi. Kararı, "Hukukun gereği" olarak yorumlayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şunları söyledi:
"Danıştay'ın bu yönde yürütmeyi durdurma kararı vermesi, hukukun gereğine uyması demektir. Bundan sonra Türkiye Barolar Birliğinin buna karşı bir itiraz yoluna gitmemesi lazım. Ben buradan Türkiye Barolar Birliği Başkanına çağrıda bulunuyorum. Bir haksızlığa, hukuksuzluğa, Anayasa'daki eşitlik ilkesine ve hukuk devleti ilkesine aykırı olan bir uygulamaya Danıştay verdiği kararla son vermiştir."

"COŞAR BENİM İNANCIMI DA SARSMIŞ OLUR"
Bozdağ, "Barolar Birliğinden, bu haksızlığın devamı yönünde itirazlarda bulunup bu haksızlığı ikame etmek için mücadele etmek değil, böylesi bir durum karşısında mahkemenin kararına uyup kurulanı yeniden ikame etme gayreti içinde olmaktan vazgeçip hukuku tesis eden bir yaklaşımı benimsemelerini beklediğimi ifade etmek istiyorum çünkü bazı basın yayın organlarında Barolar Birliği Başkanı Coşar'ın itiraz yoluna gideceği belirtiliyor. Kendisini ben tanıyorum, insan haklarına, hukuk devletine ne kadar bağlı olduğunu da biliyorum. Coşar Barolar Birliği adına böyle bir yola giderse benim inancımı da sarsmış olur çünkü ben onun o noktadaki hassasiyetini de biliyorum. Umarım gazeteler yanlış yazıyordur. Coşar Barolar Birliği olarak haksızlık, hukuksuzluk, eşitsizlik üzerine bina edilmiş bir kuralın hak, hukuk, eşitlik, adalet anlayışına iptalini haklı görür" ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, son olarak gazetecilerin kabine değişikliğine ilişkin sorusunu yanıtladı. Bozdağ, "Hayırlı olsun. Biz bir ekibiz.Türkiye'mize hizmete devam ediyoruz" diye konuştu.
(FK-SK-GS-Y)

26.01.2013 16:44:29 TSI

Editör: Wan Haber