Diyanet İşleri Başkanlığının "2012 yılı Hac ve Umre Değerlendirme Toplantısı", Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla Abant'ta yapıldı.
Büyük Abant Otel'de gerçekleştirilen toplantıya; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, çok sayıda il müftüsü ve diyanet çalışanları katıldı. 2012 yılında gerçekleştirilen Hac ve Umre organizasyonlarının ele alındığı toplantıda, 2013 yılı için Mekke'de 40 bin, Medine'de ise 50 bin hacının konaklayabileceği yerlerin şimdiden hazırlandığı müjdesi verildi.
Toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığına ayrılan paranın bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirterek, "Hep konuşuluyor. Deniyor ki işte, 'Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi şu kadar, bu kadar.' Birtakım eleştiriler yapılıyor. Bu noktada, diyanete ayrılan paydan Türkiye'de maalesef ciddi oranda rahatsızlık duyanlar var. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin, dirlik ve düzeninin çimentosu olan bir kuruluştur. Atatürk'ün 1924'te Genelkurmay Başkanlığıyla beraber kurduğu ikinci başkanlık, Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Diyanet İşleri Başkanına Çankaya'da Cumhurbaşkanının yanında, Genelkurmay Başkanıyla birlikte yer tahsis ettiği ikinci kişidir. Maalesef bakıyorsunuz yeri geldiğinde, 'Biz Atatürkçüyüz' diyor ama öte yandan da Atatürk'ün yaptıklarından bihaber" ifadelerini kullandı.
Bekir Bozdağ'ın konuşmasının ardından toplantının ilk oturumuna ara verilirken, ikinci bölümde de değerlendirmeler yapıldı.
(BV-İÇ-GS-Y)

15.12.2012 15:35:24 TSI

Editör: Wan Haber