Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım KKTC'ye geldi. Bakanlar, Gazimağusa'da saat 10.00 sıralarında başlayan ve KKTC'nin 2013-2015 yıllarına dair iktisadi programının görüşüleceği ekonomik toplantıya katıldılar.
ATA isimli özel uçakla saat 09.30'da KKTC'ye inen Atalay ile Yıldırım'ı Ercan VIP salonunda Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halik İbrahim Akça, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bazı milletvekilleri, Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri ve diğer üst düzey bürokratlar karşıladı.
KKTC için 2013-2015 yıllarına dair ekonomik programın ele alındığı kahvaltılı toplantı Gazimağusa'da başladı. Arkın Palm Beach Otel'de başlayan toplantıya, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile bu sabah KKTC'ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Bayındırlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Lefkoşa'nın Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın yayın kuruluşlarının üst düzey temsilcileri katılıyor.
Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın davetiyle saat 10.00 sıralarında başlayan toplantıda, ilk olarak Bakan Sunat Atun sunum yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC Teknik Heyet başkanlarının sunumlarının ardından Başbakan İrsen Küçük ile TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın açıklama yapması bekleniyor. Toplantı basına kapalı gerçekleştiriliyor.
Atalay ile Yıldırım bugün KKTC'de bir dizi açılış, temel atma töreni ve toplantılara katılacak. İki bakanın gündeminde Cumhurbaşkanlığı ziyareti yok. Konuk heyet bu akşam saat 21.00'de ayrılacak.
(MG-CTŞ-D)

18.02.2013 13:44:41 TSI

Editör: Wan Haber