Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yasama yürütme ve yargının yetki ihlaline karşıyız. Biz bir kere kuvvetler ayrılığını en kuvvetli şekilde savunan ülkeyiz. Çünkü biz bunu ağır bedelini ödedik, iktidar partisinin kapatıldığı bir ülkeyiz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de yayınlanan programda gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Erdoğan, kuvvetler ayrılığı tartışmasıyla ilgili olarak, "Yasama yürütme ve yargının yetki ihlaline karşıyız. Biz bir kere kuvvetler ayrılığını en kuvvetli şekilde savunan ülkeyiz. Çünkü biz bunu ağır bedelini ödedik, iktidar partisinin kapatıldığı bir ülkeyiz. Bir defa yargının, yürütmenin yasalara aykırı almış olduğu bir karar varsa tabii ki bunu denetleme hakkı vardır. Denetme hakkına söyleyecek bir şeyimiz yok. Benim bakanım şube müdürünü alıyor tayini yapacak. Ve bu tayini siz 11 kez 12 kez atama durduruluyor. Bir bakan şube müdürünü atayamazsa siz bunda ne ararsınız. Bir hukuk oluşturuluyor ve birileri bu hukuku koruyor" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE
Terör konusunda Erdoğan, "'Bana da işkence yapılma ben dağa çıkarım'. Hayır bizim yolumuz bu değil. Bir kere dağdaki dağdan kaçanı infaz ediyor. Bizim değerlerimiz içinde bu yol yok. Bizim değerlerimizde anlatmak konuşmak ikna etmek var. Terörle mücadelede ittifak sağlayamıyorsak bu bizim için büyük bir açıktır. İçeriğiyle ilgili çok çalışma yaptık. Bir yere geldik. Ancak bakın bir yanlış başka bir yanlışla temizlenemez. Burada bir kan varsa kanla temizleyemezsiniz. Bu adamı iyi atmamız lazım. Diyarbakır cezaevi hakkında görüşlerimiz çok önceden açıklanmıştır. O işkenceleri ben de gördüm. Biz bunu meydanlara taşımadık oralarda söylemedik. Ama dikkat edilirse bazı partilerin ilk işleri hemen meydanlara inmek. Bunlar çıkış yolu değil. Demokrasiyi benimsemiş parlamentoya girmişseniz bütün çözümü burada aramanız lazım.
Biz teröristlerle müzakere etmeyiz ancak parlamentodaki uzantısıyla konuşuruz dedim. Üstelik bazı şeylere rağmen. İspanya, İngiltere, İrlanda ve Uzak Doğu'da bu müzakereleri görürsünüz. İlgili bakanlarımız gitti konuşmalar ve araştırmalar yaptı. Derdimiz terörle mücadelede ülkemizi nasıl huzura kavuştururuz" dedi.
(ÖZ-Y)

21.12.2012 19:08:11 TSI

Editör: Wan Haber