Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Tenzile Ana Hasta Konukevi'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Hasta Konukevi'nin 16 Aralık 2012 Pazar Günü saat 13.00'de Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilecek toplu açılışla hizmete açılacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı toplu açılış törenine tüm Konyalıları davet Kalaycı, "Hasta ve hasta yakınları için 5 yıldızlı otel konforunda inşa ettiğimiz ve adını da Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın annesinin ismini verdiğimiz Tenzile Ana Hasta Konukevimiz en önemli sosyal hizmetlerimizden biridir. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 350 metre mesafede bulunan ve 2 bin metrekarelik alanda inşa edilen Hasta Konukevi, 42 odası ile 84 kişiye hizmet vermektedir. Herhangi bir ücret alınmaksızın hasta yakınlarının konakladığı tesisimiz 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilmiştir. Yaklaşık 2,5 milyon TL'ye mal olan Hasta Konukevi, hem Konya'mıza hem de tedavi için şehir dışından gelen vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bizim böyle bir hizmeti yapmaktaki en önemli gayelerimizden biri de vatandaşlarımızın duasını almaktır" dedi.
Hasta Konukevinde konaklamak için, ilgili hastaneden hastanın protokol numarası, hangi serviste yattığı ve refakatçisinin kimlik bilgilerinin yer aldığı bir belge getirilmesi gerekiyor. Bu hizmetten devlet hastaneleri ile Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi gören hastaların yakınları yararlanabiliyor.
(İHA-FM-Y)

14.12.2012 15:42:10 TSI

Editör: Wan Haber