BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Erdoğan'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaların Mart ayı sonuna kadar bitirilmemesi halinde kendi tekliflerini sunacaklarına ilişkin açıklamasına tepki göstererek, "Bugünden sonra komisyonun, bu baskı altında çalışma imkanı kalmamıştır" dedi.
Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çalışmalarının Mart sonuna kadar bitmemesi halinde AK Parti'nin kendi teklifini Meclis'e getireceği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Anayasa çalışmaları konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in siyasi parti genel başkanları ve Başbakan ile yaptığı görüşmede yıl sonuna kadar sürmesi için destek aldığını ifade eden Tan, önü açık bir süreyi zaten kimsenin savunmadığını söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın Mart ayı sonuna kadar süre vermesini doğru bulmadıklarını vurgulayan Tan, "Anayasa Komisyonu'nun çalışmalarının iki ayda bitmeyeceğini herkes biliyor. Tarih ortaya koyuyor. Masadan kalkmak istiyorsanız, komisyonu niye oyalıyorsunuz? Bugünden sonra komisyonun bu baskı altında çalışma imkanı kalmamıştır. AK Parti ne yapmak istiyorsa bugünden ortaya koysun" dedi.
(ÖZ-Y)

30.01.2013 14:15:53 TSI

Editör: Wan Haber