Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da 3 PKK'lının öldürülmesine ilişkin, "Bu suikast, süreci sabote etmeye yönelik bir girişim ya da bölücü terör örgütünün kendi içerisindeki bir hesaplaşması olabilir" dedi. Fransa hükümetini eleştiren Erdoğan, "Fransa Devlet Başkanı, bu terör örgütü mensupları ile neden görüştüğünü derhal Fransa, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır" ifadelerini kullandı.
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 8. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da PKK'lı 3 kadının öldürülmesini değerlendirdi. Fransa'da yaşanan olayın, devam eden görüşme sürecini sabote etmeye yönelik gerçekleştirilmiş olabileceğine dikkat çeken Erdoğan, "Bu olay, bölücü terör örgütünün kendi içerisindeki bir hesaplaşması da olabilir. Biz Fransız devletinden bu olayı derhal aydınlatmasını, suçluları derhal bulmasını, soru işaretlerini hızlı şekilde ortadan kaldırmasını bekliyoruz. Şunu da söylemeliyim; terör örgütün kurucuları arasında yer alan, Paris'te suikast sonucu öldürülen ve Interpol tarafından da kırmızı bültenle arananlar var bunların içerisinde; düşünebiliyor musunuz. Çok daha ilginci, Fransa Devlet Başkanının yaptığı açıklamada 'düzenli görüşmelerimiz oluyordu' ifadesi, şecaat arz ederken sirkatin söylemektir. Avrupa Birliği'nin terör örgütü ilan ettiği bu örgütlerin mensupları ve kırmızı bültenle aranan insanlar, sizinle nasıl düzenli olarak görüşebilir, bu nasıl bir siyasettir" diye konuştu.
Saldırıda öldürülen Sakine Cansız'ın 2007 yılında Almanya'da gözaltına alındığını hatırlatan Erdoğan, "İade talebimize rağmen maalesef serbest bıraktılar. En son 2 ay önce Fransa Interpolüne bir mesaj gönderdik ve teröristin Paris'te olduğunu bildirdik. Fransa hiçbir adım atadı. Fransa bu olayı derhal aydınlatmalı. Fransa Devlet Başkanı bu terör örgütü mensupları ile neden görüştüğünü derhal Fransa, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır" dedi.
Başbakan Erdoğan, Paris'te yaşanan olayla ilgili yapılacak açıklamalarda, terör konusunda devam eden görüşme sürecinin hassasiyetini de dikkate almak gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:
"Bölücü terör örgütü uzantısı siyasi parti, ilk andan itibaren devleti suçlamaya başladı. Örgüt içerisinde bir hesaplaşma ihtimalini sorgusuz sualsiz reddettiler. Çünkü işlerine gelmiyor, çünkü ucu onlara dokunacak. Bu terör örgütü pir-u pak bir örgüt müdür? Bugüne kadar hiç mi böyle infazlar yapmadı? Ben hatırlatayım; Mazlum Doğan, Masum Korkmaz başta olmak üzere örgüt içinde nice genç, nice çocuk kurşuna dizildi, infaz edildi. Cesetleri, mezarları bile ailelerinden saklandı. 5 kadın teröristi de böyle infaz ettiler. Paris'te öldürülen Sakine Cansız'ın nişanlısı Mehmet Seher de yine örgüt tarafından infaz edilmiştir. Bunlar olmayan şeyler değil, bunların cibiliyetinin gereği bu. Onu yapıyorlar. Bugün suçu devlete atmaya çalışanlar, daha ilk andan itibaren devleti itham edenler geçmişte örgüt içi infazları sorgulayamadılar. Biz bu provokasyonların süreci engellememesi için tedbirlerimizi aldık, almaya devam edeceğiz. Bu süreç inşallah sonuca ulaşır. İnşallah aziz milletimize ölümlerin durması sevincini yaşatacağız. Biz şehitlerimizin hatırasına asla halel getirmeyiz. Onlar karşısında mahcup olacak bir girişimin içinde asla bulunmayız. Bizim değerlerimiz neye müsaade ediyorsa, o ölçüde adımlarımızı atarız. Biz şehitlerimizin de ruhunu muazzez edecek bir kardeşlik yolunda ilerliyoruz"
(ÖFA-OK-Y)

12.01.2013 12:32:15 TSI

Editör: Wan Haber