AK PARTİ belediye başkan adaylarını duyurmaya devam ediyor. Başbakan Erdoğan yine adayları tanıtmak için partisinin grup toplantısını kullandı. 

Herkesin büyük merakla beklediği İstanbul adayı bugün de ilan edilmeyecek. AK Parti, İstanbul adayını haftasonunda duyuracak. 

Başbakan Erdoğan grup toplantısında 15 adayın ismini açıkladı. Adayları açıklanan şehirler arasında önemli iller bulunuyor. 

AK PARTİ 15 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
 

DİYARBAKIR :  GALİP ENSARİOĞLU : 1966 yılında Diyarbakır'da doğan Galip Ensarioğlu AK Parti milletvekili. İşletme bölümü mezunu olan Ensarioğlu evli ve 4 çocuk sahibi. 

galip

HATAY : SADULLAH ENGİN : 1964 Hatay doğumlu. Hukuk Fakültesi mezunu. 3 dönemdir AK Parti'den vekil olan Ergin, evli ve 4 çocuk babası. Adalet Bakanı olan Ergin'i AK Parti, Hatay'a aday yaptı. Ergin, 3 dönem kuralı nedeniyle kabineden belediyebaşkanlığına kaydırılıyor. 

screen-shot-2013-12-03-at-2.11.16-pm.png


SAMSUN : YUSUF ZİYA YILMAZ : 1951 doğumlu. Mimarlık mezunu. İlk kez 1999 yerel seçimlerinde Samsun büyükşehir belediye başkanı seçildi.  3 dönemdir belediyebaşkanlığı yapıyor. Evli ve 3 çocuk babası. 


yusuf


VAN : OSMAN NURİ GÜLAÇAR : 1965 Van doğumlu.  İmam Hatip lisesi mezunu. İktisatçı. Bölgede kanaat önderi olarak tanınıyor. Çeşitli sivil toplum örgütlerde görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babası. 


ERZURUM : MEHMET SEKMEN : 1958 Erzurum doğumlu. İşetme mezunu. Evli ve 4 çocuk sahibi.

mehmet

AĞRI : HASAN ARSLAN : 
1967 doğumlu. Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunu ve işletme eğitimi aldı. Evli ve 3 çocuk babası. 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilmişti. AK Parti Ağrı'da aynı isimle yola devam kararı aldı. 

hasan

BATMAN : MEHMET EMİN EKMEN :
 1975 Batman doğumlu. Hukuk Fakültesi mezunu. Evli ve 3 çocuk sahibi.  

mehmet
BİTLİS:
 FEHMİ ALAYDIN
: 1966 Bitlis doğumlu. Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mezunu. Bitlis Belediye Başkanı da olan Alaydın, evli 2 çocuk babası.

fehmi

RİZE : PROF. REŞAT KASAP : Prof. Dr. Kasap 1961 yılı doğumlu. İstatistikçi. ÖSYM üyeliği yaptı. Gazi üniversitesinde bölüm başkanlığı yaptı. Evli ve 2 çocuk babası. 

BABA DOSTUNU DEĞİŞTİRDİ

Başbakan Erdoğan Rize adayını tanırken mevcut belediye başkanını önce kürsüye çağırdı. 2 dönemdir belediye başkanı olan Halil Bakırcı'yı, ''Benim babadan dost, sevdiğim saydığım bir büyüğümdür. Babamla çok yakın dostlardı' diyerek onure etti. Ardından da Rize'de değişime giderek Prof. Dr. Reşat Kasap'ı aday yaptıklarını ilan etti.

BİTLİS'TE 5 MİNARE

Erdoğan'ın Bitlis Belediye Başkanı Alaydın ve partililerle görüşmesi sırasında salondaki bir grup kişi, "Bitlis'te 5 Minare" türküsünü söyledi.

(Sağdaki mevcut belediye başkanı Halil Bakırcı, soldaki yeni belediye başkan adayı Reşat Kasap)

HAKKARİ : OSMAN KIZILBAN : 1965 Hakkari doğumlu. Hakkari İl Genel Sekreteri. Evli ve 5 çocuk babası. 


BİNGÖL : YÜCEL BARAKAZİ : 1966 yılında Bingöl'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasil Bilimler fakültesi mezunu. İller Bankasında çalıştı. Evli ve 2 çocuk babası. 



ERZİNCAN : CEMALETTİN BAŞSOY : AK Parti İl Başkanı olan Başsoy evli ve 3 çocuk babası. 



IĞDIR : MUSTAFA BULUŞ : 1968 yılında doğdu. Marmara Hukuk mezunu. 4 dönem baro başkanlığını yaptı. 2 dönemdir AK Parti il başkanı. Evli ve 2 çocuk babası. (Aşağıdaki fotoğrafta sağdaki)


ARDAHAN : FARUK KÖKSOY : 1964 doğumlu. Orman Fakültesi mezunu baş mühendis. Orman müdürü olarak görev yaptı. Mevcut belediye başkanı olan Köksoy evli ve 3 çocuk babası

İnternethaber
Editör: Wan Haber