Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi uluslararası futbol arenasında temsil eden ünlü hakem Cüneyt Çakır'ı kabul etti. Cüneyt Çakır, "Bizim için çok büyük bir onurdur. Sadece benim için değil, Türk hakemliği için de çok büyük bir onur ve gurur günüdür bugün. Gösterdiğimiz başarılardan dolayı bizi tebrik etti kendisi. Gerçekten gurur verici bir olay bu" dedi.
Türkiye'yi uluslararası futbol maçlarında başarıyla temsil eden futbol hakemi Cüneyt Çakır, Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etti. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cüneyt Çakır, Başbakan Erdoğan'ın daha önce kendilerine destekte bulunduğunu belirterek, "Sayın Başbakanımız davet etti, çok teşekkür ediyorum kendisine. Bizim için çok büyük bir onurdur. Sadece benim için değil, Türk hakemliği için de çok büyük bir onur ve gurur günüdür bugün. Gösterdiğimiz başarılardan dolayı bizi tebrik etti kendisi. Gerçekten gurur verici bir olay bu. Kendisi her zaman spora ve sporcuya destek veren bir kişidir. Hiç unutmuyorum ben hakemliğe yeni başladığım zamanlarda eski Ali Sami Yen Stadı'nın altında bizim bir derneğimiz vardı. Kendisi o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'ydı. Bizi kendisi gelip ziyaret etmişti, o tesisin kazandırılmasında kendisinin büyük payı vardır. Sadece üst düzey böyle görünen kişileri değil, sporun amatör branşta da görev yapan kişilerine karşı her zaman büyük desteği vardır" dedi.

"GENEL OLARAK FUTBOLDAN VE HAKEMLİKTEN BAHSETTİK"
Çakır, gazetecilerin "Güncel konular gündeme geldi mi? Aykut Kocaman istifa etti, sonra geri döndü" şeklindeki sorusu üzerine ise, "Biz genel olarak futboldan ve hakemlikten bahsettik, keyifli bir sohbet oldu" cevabını verdi.
Kendisinin düdük çaldığı Dünya Kulüpler Kupası'nın finalinde Brezilya'nın Corinthians takımı ile İngiltere temsilcisi Chelsea takımı arasında oynanan maçı da konuştuklarını söyleyen Cüneyt Çakır, Başbakan Erdoğan'la gerçekleşen sohbette futbola ilişkin genel değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti. Son maçın nasıl geçtiğinin sorulması üzerine ise Çakır, "Maçın nasıl geçtiği kamuoyunun takdiridir. Biz maça çıkarken elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız. Takdir sizlerindir" cevabını verdi.
(AT-CC-Y)

24.12.2012 12:14:06 TSI

Editör: Wan Haber