Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Aşk'ı Nebi ve Zikir Taneleri" sergisinin açılışının ardından tasavvuf musikisi konserini dinledi.
Erdoğan, bu akşam İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Antik Sanat tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini hat koleksiyoncusu Mehmet Çebi'nin yaptığı "Aşk-ı Nebi ve Zikir Taneleri" adlı serginin açılışını gerçekleştirdi. Kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte, yaklaşık 200 hilye-i şerif ve 300 tespihten oluşan sergiyi gezen Başbakan Erdoğan, sergide emeği geçen hat sanatçılarına ve sponsorlara teşekkür etti.
Açılışta kısa bir konuşma yapan Erdoğan, "Mehmet Çebi Bey'in, özellikle hat, tezhip ve daha ileri gidiyorum, tespih, tüm bu noktalardaki özel koleksiyonları, her türlü taktirin üstündedir. Ben de hayranlıkla kendisini izliyorum. Şaka ile karışık beni de bu noktada alıştırdı. İnşallah gelecek bu noktada çok daha iyi olacak. Mehmet kardeşimin özellikleAşk-ı Nebi ve Zikir Taneleribuna yönelik adımlar; Türkiye'de bir değişimin, bir dönüşümün zenginleşmesine fırsat veriyor" dedi.
Başbakan Erdoğan, daha sonra kızı Sümeyye Erdoğan ve koleksiyoncu Mehmet Çebi ile birlikte sergiyi gezdi. Erdoğan daha sonra Ayhan Musiki Topluluğu tarafından icra edilen tasavvuf musikisi konserini dinledi.
(SK-AS-OK-Y)

26.01.2013 20:53:46 TSI

Editör: Wan Haber