Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Çadır kentinde muhalif lider ile birlikte sığınmacılara seslenerek, sabretmelerini ve zaferin yakın olduğunu söyledi.
Akçakale ilçesindeki temaslarına 25 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğu Süleyman Şah çadır kentinde devam eden Başbakan Erdoğan, burada sığınmacılara seslendi. Başbakan Erdoğan'a Suriyeli muhaliflerin lideri Muaz El Hatib de eşlik etti.
İlk olarak kalabalığa seslenen El Hatib, Türkiye'ye olan minnetlerini dile getirirken zaferin yakın olduğu mesajını verdi. Bu sırada alanı dolduran binlerce Suriyeli zafer işaretleri yaptı.
Daha sonra muhaliflerin atkısını takan Başbakan Erdoğan sözlerine Arapça selamlama ile başlayarak, "Sizlerle Akçakale'de Şanlıurfa'da çok farklı bir dönemde bir aradayız. İsterdik ki böyle bir zamanda böyle bir manzara içerisinde bir arada olmayalım. İnanıyorum ki sizler şuanda gurbettesiniz. Ama burası farklı bir gurbet, zira burası sizin ikinci evinizdir. Sizlere evinizdeki lüksü belki burada temin edemiyor olabiliriz. Fakat elimizden gelenin bu şartlar içerisinde hep iyisini yapmaya çalıştık. Şuana kadar bizim bu kamplarımızda yaklaşık 150 bin Suriyeli kardeşimiz bulunuyor. Ayrıca çeşitli vilayetlerimizde evlerde kalanlarla beraber bu sayı 220 bine ulaşmış durumda. Şuana kadar zalim Suriye rejimi, zalim Beşar 50 bine yakın Suriyeli kardeşimizi şehit etti. Aynı olayı Hama'da, Humus'ta babası yapmıştır. Bu ise babasını geçti. Şunu açık net görüyoruz. Aslında Allah'ın yardımı yakındır. Ve unutmayın sabreden zafere ulaşır. Her kutlu doğum sancılıdır. Şuanda Suriye bir kutlu doğuma hazırlanıyor. Bu tüm Suriye halkının iradesinin iktidar olmasıdır. Biz Türkler olarak, Arap ile, Kürt ile, Hıristiyan ile hangi, inançtan olursa olsun tüm Suriye halkını bugüne kadar sevdik ve seviyoruz. Ayırmadık. Çünkü bizim aramızda 910 kilometre sınır var. Biz hem kardeşiz. Hem komşuyuz. İnşallah sonuna kadar yanınızdayız. Eksiklerimiz olursa, hatalarımız olursa ilgili başbakan yardımcımız bu işleri yakından takip ediyor. Ve bu kampın oluşumunda emeği geçen AFAD'a, Kızılayımıza ve tüm toplum kuruluşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi.
(RÇ-ÖK-Y)

30.12.2012 17:28:04 TSI

Editör: Wan Haber