Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapımı tamamlanan sosyal tesisler ve abide kavşağının açılışını görkemli bir trenle yaptı.
Törene beraberindeki bakanlarla birlikte katılan Başbakan Erdoğan, coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan beraberindeki heyetle birlikte Şanlıurfalıları selamlayarak alana girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açılış konuşmasında, "Bugün Şanlıurfa'da bir kez daha muhteşem bir açılış töreni ile sizlerle bir aradayız. Bugün burada 130 milyon TL'lik yatırımlarla 25 tesisi hizmete açıyoruz. Buraya her gelişimizde ellerimiz dolu dolu geldik. Bugün burada yarında Viranşehir'de 81 milyonluk yatırımla yapılan 11 tesisi açacağız. Böylece Şanlıurfa'mıza 211 milyon TL'yi bulan yatırın açılışını gerçekleştireceğiz. Bunlar size layıktır. Yıllar yılı Şanlıurfa'nın ismi vardı ve hep Urfa olarak kalmıştı. Şimdi Şanlıurfa bizimle gerçek manada Şanlıurfa oldu. İşte burada abide köprülü kavşağını yaklaşık 25 milyon TL'lik bir yatırımla 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp bugün hizmete açıyoruz. Kardeşlerim biz size aşığız biz bu millete aşığız. Bu abide kavşağı şehrin trafik sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır. Şanlıurfa'nın bütün ilçelerinde çeşitli eğitim kurumlarını inşa ettik. Aynı zamanda onlarında açılışını yapıyoruz. Bunların arasında İmam Hatip, Meslek ve Anadolu liseleri var. Bu eğim yuvalarının herkese hayırlı olmasını Allahtan diliyorum. Sağlık alanında da modern bir acil servis ve çocuk hastanesine ek bina inşa ettik. Viranşehir'de yine bir 200 yataklı hastanenin açılışını yapıyoruz. Ceylanpınar ilçesinde yapılan sosyal konutlarının da açılışını yapıyoruz" dedi.
Göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları hizmetleri sıralayan Başbakan Erdoğan, "Sevgili Şanlıurfalılar sizlerinde desteğiyle en önemlisi de sizin hayır dualarınızla 10 yıldır Türkiye'ye hizmetkarlık yapıyor gece gündüz demeden sizler için 75 milyon için koşturuyoruz. Rabbime hamt olsun 10 yıldır emeklerimizin karşılığını alıyor döktüğümüz alın terini 81 ilde umudu yeşerttiğini müşaade ediyoruz. Biz 10 yıl önce çok büyük sıkıntılar içinde devir aldık. Karamsarlığın had safhada olduğu bir dönemde sizin desteğinizle biz bu görevi aldık. 10 yılda Türkiye'nin makus talihini değiştirdik. Yapılamaz gerçekleşemez imkanı yok denilenlerin olabilir olduğunu gerçekleşe bilir olduğunu gösterdik. 10 yıl önce hayal kabul edilen nice hedefi gerçeğe dönüştürdük" diye konuştu.
Türkiye'yi uçurumun kenarından aldıklarını ve dünya genelinde güçlü bir bölge ülkesi konumuna yükselttiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Aradan 10 yıl geçmiş olmasına rağmen bu kadar esere rağmen 10 yıldır kaydettiğimiz mesafelere rağmen, biz ilk günkü heyecanla ilk günkü umutla ve coşkuyla kendimizi hala işin başında görüyoruz. Hamt olsun Türkiye'ye çok şey kazandırdık ama daha çok şey kazandıracağımıza yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Alanı dolduran genç kızlara seslenen Başbakan Erdoğan, "4 4 4'ün ne anlama geldiğini biliyorsunuz. İşte bu ülkede 4 4 4, değişim ve dönüşümün adıdır. Ve bununla beraber karşımda gördüğüm kızıyla erkeğiyle bu genç kuşaklar bu zorunlu eğitim sistemiyle inşallah muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkacak Türkiye'nin temel taşları olacaktır" dedi.
Barış ve kardeşliğe de değinen Başbakan Erdoğan, "Biz bu Cumhuriyet'i kardeşlik üzerine nasıl inşa ettiysek kardeşlik üzerinde de büyüteceğiz. Bütün meseleleri samimiyetin diliyle, gönül diliyle konuşacak bütün meselelere diyalogla uzlaşmayla yaklaşacak istişareyle çözeceğiz. Biz siyasete girdiğimiz andan itibaren çok büyük zorluklarla çok büyük engellerle karşılaştık. Bizim siyasi görüşlerimiz yok sayıldı. Siyasi taleplerim yok sayıldı bu ülkede öteki zenci muamelesi yapıldı. Tehditler aldık, maddi manevi saldırılara maruz kaldık. İstanbul'da belediye başkanlığı yaparken hizmet üretmemizin önüne geçilmek istendi. Siyaset yaptığımız partiler kapatıldı. Yetmedi Siirt'te okuduğum bir şiirden dolayı mahkum oldum cezaevinde yattım. Hükümeti kurduktan sonrada önümüze zorluklar çıkarıldı. Bize cumhurbaşkanını seçtirmek istemediler. Bizim partimizi katmak istediler. Sizlerin oyu ile iktidara gelmemize rağmen türlü türlü oyunlarla tuzaklarla bu yoldan ayırmak istediler. Bu sözlerimi siyesi hayatımız boyunca yaşadığımız bütün zorluklara engellere rağmen biz hiçbir zaman şiddete başvurmak istemedik. Şiddete başvurmadık. Şiddetin yanında olmadık. Şiddeti bir metot olarak hiçbir zaman benimsemedik. Biz anayasaya bağlılıktan ayrılmadık. Demokratik yöntemler dışında hiçbir şeye asla ve asla tevessül etmedik çünkü biz milletimize inanıyorduk, çünkü biz hakka inanıyorduk. Halk hakla beraber tecelli etti. Şimdi muhtar bile olamaz dedikleri insan başbakan oldu. Önümüzü kestiler ama önümüzü millet açtı. Şimdi burada hizmet ediyoruz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmet kar olmaya geliyoruz dedik. Biz sizin efendiniz değiliz biz sizin hizmetkarınızız. Hizmete devam edeceğiz" dedi.

"ANA MUHALEFET OLMAK ÜZERE BİZLER İÇİN DİKTATÖR GİBİ SAÇMA SAPAN YAKIŞTIRMALAR YAPIYOR. AYNAYA BAKSINLAR AYNAYA"
Başbakan Erdoğan konuşmasında ana muhalefet partisine de yüklenerek, "Birileri çıkıyor başta ana muhalefet olmak üzere bizler için diktatör gibi saçma sapan yakıştırmalar yapıyor. Aynaya baksınlar aynaya. Biz milletimize hizmet yarışında varız. Sevginin dili başkadır ama sevginin dilinden sevenler anlar. Biz milletimizi seviyoruz onlarda bizi seviyor. Sevgi dilde olmaz gönülden olur. Leyla ile Mecnun'un arasındaki gibi olur. İşte budur asıl olan" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan 2023 hedeflerini de hatırlatarak, "Hiç endişe etmeyin artık 2023 hedefine doğru yürüyoruz. O tarihte Türkiye dünyada ilk 10 yer alan bir ülke olacak. 2023 yetmez biz büyük düşünüyoruz büyük düşünenler kazanır. Biz Sultan Alparslan'ın torunlarıyız. 1071 Anadolu harekatı. İşte nasıl ki 2023'te yüzüncü yılı kutlayacaksak 2071'de de Anadolu harekatının bininci yılını torunlarımız kutlayacak. İnşallah annelerden meydana gelecek nesiller 2071 yılının Türkiye'sini kuracaklar" şeklinde konuştu.
Molotof ile silahları hiçbir zaman tasvip etmediklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Şiddet düşüncenin bittiği yerde başlar. Düşüncenin hakim olduğu yerde şiddet olmaz. Şiddet acizlerin işidir. Şiddet mücadele azminin, mücadele ruhunun bitti yerde başlar. Şiddet hiçbir zaman çözüm olmadı ve olmayacak. Söyleyecek sözü olmayanlar şiddete baş vururlar. Verilecek bir mücadelesi olmayanlar şiddete baş vururlar. Konuşacak birikimi ve tartışma yeteneği olmayalar şiddete başvururlar. Bakın 10 yıldır, terör meselesinin çözümü, Kürt kardeşlerimin sorunlarının çözümü için siyaset bir araç olsun, demokrasi bir araç olsun meclis bir çatı olsun diyoruz. Kürt kardeşlerimin sorunu varda Arap kardeşimin sorunu yok mu? Boşnak kardeşimin sorunu yok mu? Roman kardeşimin sorunu yok mu? Bütün etnik unsurların sorunu var. Ama bu ülkede bakıyorsunuz bir grup yatıyor kalkıyor sanki sadece kendi sorunları var. Dürüst olacağız. Biz 75 milyon kardeş olarak el le vereceğizi. Arap Kürt Laz, Çerkez, Gürcü'süyle, Boşnak'ı ile el ele vereceğiz. Ve biz yaratılanı yardana dan ötürü seveceğiz. Arap'ın Kürt'ten Kürdün Türk'ten üstünlüğü yoktur. Hepimiz kardeşiz olaya böyle bakacağız. Paradan ırktan dolayı bir birimizi sevmeyeceğiz sadece yaradan da ötürü seveceğiz. Bizi birbirimize bağlayan en güzel bağ mensubu olduğumuz İslam'dır. Bundan daha güzel bir bağ olabilir mi? Onun içinde bir birimize olan muhabbetimiz hep arttı. Ama bunu birileri hep kıskandı varsın kıskansınlar biz yine seveceğiz. Biz şiddet sona ersin siyaset konuşsun diyoruz. 10 yıldı demokrasi ve siyasetin zemini hazırladık. İleri konuşanlar sınır tanımayanlar acaba 10 yıl önce bu parlamentoda veya başka bir yerde konuşabiliyorlar mıydı? Bu imkanı bunlara hangi iktidar hazırladı? Biz hazırladık. Ve daha iyi olacak. Daha güzel olacak. İşte buyurun sizlere sabır dedik" diye konuştu. Başörtü meselesine de değinen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Benim başörtülü kızlarımı okullara üniversitelere sokmadılar. Ama biz sabrettik. Kızlarımızı İmam Hatip okullarına sokmadılar. Suçları neydi? Ne yapmışlardı? Onlarda ellerinde molotofla mı dolaşıyorlardı? Taşla sopayla mı dolaşıyorlardı? Ellerinde demir bilyeler mi vardı? Neydi suçları? Sadece inanç gereği baş örtüleri vardı. Ama hazmedemiyorlardı. Neden? Çünkü başbakan İmam Hatipli ve bundan rahatsız oluyorlardı. Bırakın kim nerede okuyacaksa okusun ne giyecekse giysin neden önünü kesiyorsunuz? Sabrın ardından 4 4 4 gerçek oldu. Artık kat sayısı kalktı. Şimdi İmam Hatiplerinin orta kısmı açıldı mı? açıldı. Şimdi bundan sonra göre size düşüyor. Bilgiyi hikmetle donatacaksınız ve geleceği böyle yakalayacaksınız. Ben gençliği karşımda böyle görüyorum. Sade bilgi değil hikmetle zenginleştirilmiş bilgi. İlim bilmektir ilim kendin bilmektir sen kendin bilmezsen nice okumaktır. Yarının alimlerinin ötesinde yarının arifleri olarak görmek istiyorum. Bu bakımdan Türkiye'nin yarınları daha farklı olacak. Yasaklara kısıtlamalara engellemelere biz son verdik."

"ARTIK ŞİDDET SUSSUN ARTIK SİYASET KONUŞSUN, ARTIK TERÖR ÖRGÜTÜ ELİNİ TETİKTEN ÇEKSİN VE SİLAHLARI GÖMSÜN"
Terör örgütünün hem güvenlik güçlerine hem bölge insanına uyguladığı şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamayacağına da işaret eden Başbakan Erdoğan, "Buradan bölge insanına ve terör örgütünün gediğinde siyaset yapan partiyle çağrı yapıyorum. Artık şiddet sussun artık siyaset konuşsun. Artık silahlar sussun fikir ve düşünceler konuşsun. Artık terör örgütü elini tetikten çeksin ve silahları gömsün. Eğer varsa kalbiyle yüreğiyle, varsa fikriyle konuşsun. Bizim askerimize bizim polisimize bu bölgenin insanlarına karşı tetik çeken bir örgüt hiçbir hakkın savunucusu olamaz. Ve benim Kürt kardeşime de Arap kardeşime de Türk kardeşime aklınıza gelen herkese biz zaten hizmeti götürüyoruz" dedi.
Şanlıurfa Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi statüsüne girdiğini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Büyükşehir Belediyesi yasasıyla ilgili anamuhalefet köylere hizmet gitmeyecek diyor. Bunlar bu işi bilmez bunlar hala çırak. Bizim dışımızda herkes büyük şehir çalışmasına karşı çıktı. Ben bu işin içinden geliyorum. İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yaptım Büyükşehir belediyelerimize 13 tane daha ilave ediyoruz. Sayı 29'a çıkıyor. Bu Türkiye'nin yüzde 85'ine bu anlayışla hizmet vereceğiz manasına geliyor. Artık köylerimiz mezralarımız eskisi gibi kalmayacak. 2014'te Şanlıurfa büyük şehri ile ilçeleri ile hep birlikte ak parti iktidarıyla farlı bir değişim ve dönüşümü yaşamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmasında sık sık BDP'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, "Kardeşliğimizi daha da yüceltelim dedim. Mevcut sorunların üzerine gidelim ve çözelim dedim. Çağrımı yeniliyorum. Bölgedeki kardeşim hep beraber bu terör örgütü ile terör örgütü yedeğinde siyaset yapanlarla aranda duvar ör. Bu ülkeye bu millete özellikle Kürt kardeşime kast eden terör örgütü arasına duvar çekin. Bunlarda maneviyat denen bir şey yok. İnanıyorum ki mesafe konulursa bizde mesafe alırız. 15-16 yaşındaki çocukları dağa götüren ve onlara zulüm eden ve onları ölüm robotlarına çevirenlerle aramıza duvar örelim" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan daha sonra beraberindekilerle birlikte tesislerin ve yolların resmi açılışını gerçekleştirdi.
Başbakan Erdoğan'a Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gümrük ve Dış Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı eşlik ediyor.
(HD-AŞ-Y)

29.12.2012 15:28:44 TSI

Editör: Wan Haber