Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da 3 PKK'lının öldürülmesiyle ilgili, "Bu bir iç hesaplaşma olabilir. Bunun yanında, şu anda teröre karşı vermiş olduğumuz bir mücadele var. Mesafe almak istiyoruz. Bunu arzu etmeyenler de var. Bunlar tarafından da provokatif ve çaplı bir girişim olabilir" dedi.
Başbakan Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Erdoğan, Paris'te PKK'nın kurucularından Sakine Cansız dahil terör örgütü mensubu 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, "Öncelikle olayın aydınlanmasını beklemek lazım. Aydınlanması beklemeden hemen bir yorumun içerisine girmek yanlış olur" diye konuştu.
Olayın bir iç hesaplaşma olabileceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bu bir iç hesaplaşma olabilir. Bunun yanında şu anda teröre karşı bizim vermiş olduğumuz bir mücadele var. Mesafe almak istiyoruz. Bunu arzu etmeyenler de var. Bunlar tarafından da provokatif ve çaplı bir girişim olabilir. Bundan dolayı yine de sabırlı olup aydınlanmasını beklemekte çok fayda var diye düşünüyorum. Tabii biz terörle mücadeleye yönelik iyi niyetli adımlarımızı atmaya devam edeceğiz, ta ki netice alıncaya kadar" değerlendirmesinde bulundu.
(İHA-OK-D)

10.01.2013 16:31:34 TSI

Editör: Wan Haber