Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve 5 bakanla birlikte nikah şahitliği yaptı.
Başbakan Erdoğan, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzar'ın oğlu Sinan Uzer ve Hasan Hüseyin Nakıboğlu'nun kızı Ayşe Nakıboğlu'nin nikah törenine katıldı. Kur-an'ı Kerim okunmasının ardından nikah törenine geçildi. Nikah şahitliği için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in yanı sıra Uzer ailesi ve Nakıboğlu ailesinin yakınları çağırıldı. Nikahı kıyan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Sinan Uzer ve Ayşe Nakıboğlu'nun evlenme isteklerini sorduktan sonra şahitleri de dinledi. Başbakan Erdoğan, başbakan yardımcısı ve 5 bakanın yanı sıra diğer şahitlerin de şahitliğini aldıktan sonra çifti karı koca ilan etti.
Daha sonra mikrofonu alan Başbakan Erdoğan, çifte nasihatlerde bulunduktan sonra geçmiş dönemlerde toplumun kısırlaştırıldığına işaret ederek, "Bu toplumda kısırlaştırma hareketi yaptılar. Çünkü bu milleti böylece küçültmek istediler" dedi.
Ekonominin sırrının insan olduğunu da hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Derler ki ekonomide başarının sırrı emek, sermaye, tüketim, üretim, yatır diye. Ama ben diyorum ki ekonominin sırrı insandır. Çünkü insan varsa emek var, insan varsa sermaye var, insan varsa tüketim üretim ve yatırım var. İnsan yoksa bunların hiç biri yok. Üstelik genç dinamik bir nüfusunuz varsa o zaman gelecek evvel Allah sizindir. Şuanda bizim hamt olsun nüfusumuzun yüzde 60'ı 30 yaşın altında. Fakat çoğalmaya baktığımız zaman bu gidişle 2037-2040 tehlike çanları çalıyor" diye konuştu.
Daha önceki çocuk sayısı ile ilgili sözlerini yenileyen Başbakan Erdoğan, "1 tane iflastır, 2 tane yerinde patinajdır, 3 bizi biraz ileriye taşıyacak. Onun için bize 4-5 lazım" dedi.
Başbakan Erdoğan, anneleri mama vermemeleri konusunda uyararak, "En az 1.5 yıl ortalama 2 yıl sadece anne sütüyle yavrularımızı büyüteceğiz. Ondan daha önemli rızık yok. Türk milletinin sağlıklı olması lazım ve Türk milletinin sağlıklı olarak geleceğe yürümesi gerekiyor. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüszüyle Zazasıyla yani hep beraber olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan milletin arasına nifak sokmak isteyenlerinde olduğunu belirterek, "Aramıza nifak sokmak isteyenlere sakın fırsat vermeyin. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu çatının altında herkes var. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Ayırımı birileri yapmak istiyor. Bunlar sadece iç kaynaklı değil dış kaynaklıda yapılmak isteniyor bunu da bilesiniz. Çünkü öyle mahfiller var ki güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Çünkü güçlü bir Türkiye'nin neleri başarabileceğini çok iyi görüyorlar" dedi.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından evlilik cüzdanını geline verdi. Başbakan Erdoğan yapılan duanın ardından genç çifte bilezik taktı.
(HD-ÖK-Y)

20.01.2013 20:58:10 TSI

Editör: Wan Haber