Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde öğrencilere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajları vererek, öğrencilerin gelecekte Türkiye'nin köşe taşları olmasını istedi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ne gelen Başbakan Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir'i ziyaret etti. Buradaki kısa görüşmenin ardından Erdoğan, Hukuk Fakültesi amfisinde öğrencilere seslendi.
Başbakan Erdoğan, merhum Hasan Kalyoncu'nun kendi dünyasında özel bir yeri olduğunu belirterek, "Onun heyecanı heyecanımdır, onun özellikle eğitime, ilme, gençliğe olan aşkı aşkımdır ve her bir araya gelişimizde her oturup dertleşmemizde, eğitim bizim önemli sohbet başlığımız olmuştur. Ondaki heyecan olmasa, bu tür adımlar atılamazdı. Şu anda ben Kalyoncu Üniversitesini görünce Gaziantep'te farklı bir zenginliği gördüm. Gerçekten bu mimari tasarımıyla inşallah öğrenci ve öğretim üyesi noktasındaki tasarımı ve gerçekleşme payı; geleceğin Gaziantep'i, Türkiye'si için numune teşkil edecektir diye düşünüyorum. Bu tür şeylerde benim özellikle bir ısrarım var. Hep şunu söylerim; insanlar şehirleri zenginleştirdiği kadar, şehirler de insanları zengin kılar. İnsanların şehirler üzerinde hakkı olmaktan öte şehirlerin insanlar üzerinde hakkı vardır. Gaziantep'in 10 yıl öncesiyle bugününü değerlendirdiğimiz zaman, 10 yıl önce adeta bir kasaba görünümünde olan Gaziantep vardı ama bugün gerçekten şanına yakışır bir Gaziantep var. Şu anda 3 üniversitesi olan bir Gaziantep var. Biri devlet üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi, diğer tarafta 2 vakıf üniversitesi Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Zirve Üniversitesi var. Diğer alanlarda da hızla ilerleyen Gaziantep'in devlet ve girişimci işbirliğiyle bu sorunları aşacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin istatistiklerine baktığını ve çok kısa bir zamanda önemli bir mesafe kaydettiğini hatırlatan Erdoğan, "İnanıyorum ki kampüs büyüdükçe ve fakülte binaları çoğaldıkça öğrenci sayıları da artacaktır. Tabii ki böyle bir bir vakıf üniversitesinde, keyfiyet, kemmiyet noktasında kemmiyeti aramak güzel, ama asıl olan keyfiyeti yakalamaktır. Keyfiyeti de ben şu anda bu üniversitenin tasarımından akademisyenlerine varıncaya kadar, öğrencilerinin heyecanına varıncaya kadar görüyorum. Gaziantep inşallah Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde müstesna, parmakla gösterilen bir şehir, üniversiteleri de bu rekabet içerisinde önemli yeri yakalayacak olan önemli bir şehir olacaktır" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan öğrencilere hitabında birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Tüm öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Çok farklı ve müstesna bir üniversitenin öğrencilerisiniz. Bu üniversitenin kıymetini bilin. İnşallah sizler hocalarınızdan, hocalarınızın da sizlerden gurur duyacak tabloyu, sizler ortaya koyacaksınız ve ben buna inanıyorum. Başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Bir olun, beraber olun, diri olun, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin inşallah köşe taşları sizler olun" dedi.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir ise, üniversitenin kuruluşundan bugüne olan süreci hakkında bilgiler vererek, şunları aktardı:
"Üniversitenin kuruluş süreci 1990'lı yıllarda başlıyor. 5 fakültemizde 12 bölüm, yüksek lisans, 2 doktora programımız, bir yüksek okulumuz gibi bölümlerimiz bulunmaktadır. Biz yeni bir üniversite olduğumuzun farkındayız. Bölgenin sorunlarına bilgi temelli çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de Bologna sürecinin ruhuna uygun olarak bazı üniversitelerle ortak programlar yapıyoruz. Biz ülkemizin tecrübesinden yararlanarak üniversitemizi oluşturmaya çalışıyoruz. Başbakanımızın liderliğinde, dış politika ve stratejik nitelikli ve geleceğe yönelik, en son 2071 yılını bize hedef gösterdiniz. O tarihe bizleri götürecek gençleri yetiştirmek için çabalıyoruz. 20 ülkeden öğrenciyi tamamen burslu olarak okutuyoruz. Daha önce bir Somalili öğrencimiz vardı ve buraya geldiğinizde 5 Somalili öğrenci daha getirmemizi istemiştiniz. Bunu da yerine getirdik ve o öğrenciler de şu anda aramızda."
Yapılan konuşmaların ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu ve Rektör Özdemir tarafından Erdoğan'a, Osmanlı İmparatorluğu'nun son meclisinin albümü hediye edildi.
Başbakan Erdoğan'a ziyaretinde; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti milletvekilleri, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey eşlik etti.
(HD-SO-Y)

19.01.2013 17:03:59 TSI

Editör: Wan Haber