Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütü silahı bırakmadığı takdirde, biz terörle mücadeleyi tavizsiz, kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.
Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmada, 64 ayrı tesis ve hizmetin açılışını yaptıklarını ifade ederek, "Bir tek açılış töreni ile bugün Gaziantep'e 1 milyar 200 milyon TL'lik yatırım ve hizmet kazandırıyoruz" diye konuştu.
Gaziantep'in de Suriye'deki gelişmelerden etkilendiğini belirterek Gaziantep'in tahammül isteyen bir imtihandan geçtiğini kaydeden Erdoğan, "Gazianteplilerin bu sınavdan yüz akıyla çıkacaklarına ben yürekten inanıyorum. İnşallah Suriye'de halkın kardeşliği iktidara geldiğinde, kardeşliğimiz daha da pekişmiş olacak, o zaman Suriye'de yeni ve farklı bir süreç başlayacak. Suriye'deki eli kanlı caninin o koltukta oturması artık imkansız hale gelmiştir. Suriye'deki rejim hem kendi halkında ve hem de dünyada meşruiyetini kaybetmiştir. O koltukta süresini biraz daha uzatabilir; bugün ve yarın o makamlarını terk edecek ve halkına hesap verecektir" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, Suriye Lideri Esad'ın artık kendi halkına her yerde soykırım uyguladığını ve en canice, en alçakça muameleyi reva gördüğünü söyleyerek, insanlıktan çıkan birinin artık o koltukta fazla oturamayacağını dile getirdi. Erdoğan, "Suriye halkının zaferi yakındır. Bu zorlu süreçte Suriye halkının yanında olacağız. Şu ana kadar 224 bin Suriyeli giriş yaptı. Bunların 64 bini ülkelerine geri döndü. Şu anda 157 bin Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Suriye'de kalanlara da insani yardımların ulaştırılması için yoğun çalışmalar yürütüyoruz" şeklinde konuştu.
Erdoğan, Türkiye genelinde başlatılan kampanyanın ise sürdüğünü ve güzel sonuçların elde edildiğini aktararak, "Bu sıkıntılı süreç kısa zaman içinde sona erecektir. İnşallah Suriye'deki halk muzaffer olacaktır ve halkın iktidarına dayalı yönetim tesis edilecektir. Zor günlerinde yanlarında olduğumuz Suriyelilerin iyi günlerinde de yanlarında olacağız" açıklamasında bulundu.
Gaziantep'in bir kardeşlik şehri olduğunu da vurgulayan Erdoğan, "Gaziantep'te insan var, Gaziantep'te kardeşlik var" dedi.
"Terör bu topraklara açlıktan, yoksulluktan, sefaletten başka bir şey getiremedi" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sizin dik duruşunuz terörün buraya gelişini engelledi. Bugün Diyarbakır bir Gaziantep kadar olamadıysa, bunun en birinci sebebi terördür. Bugün Van, bir Gaziantep kadar olamadıysa, bunun en birinci sebebi terördür. Bunu için Türkiye'nin gündeminden terörü tamamen çıkartmak istiyoruz. İnsanca yaşamın önünü açmamız ve bunu güçlendirmemiz gerekiyor. Biz hükümet olarak 10 yıldır böyle bir mücadelenin içindeyiz. 10 yıldır terörü sonlandırmanın ve şehirleri tek tek ayağa kaldırmanın mücadelesini veriyoruz. Biz anneler ağlamasın dedikçe, birileri anneler ağlasın diyorlar. Biz gençler ölmesin diyoruz, birileri ellerine molotof veriyor. Bir çözüm süreci devam ediyor. Bu süreci kararlılıkla sürdürüyoruz."
Başbakan Erdoğan, başlatılan yeni süreçte terör örgütü PKK'nın eylemlerine son verip silah bırakmasını istediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Terörden kurtulmak hepimizin ortak isteği ve dileğidir. Terör örgütü silahı bırakmadığı takdirde, biz terörle mücadeleyi tavizsiz, kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Elinde silahla benim güvenlik güçlerime kast edenlere, arkadan gelip benim polisimi şehit edenlere karşı, biz vatanımızı tek adım geri atmadan savunuruz."
Yaşama kast edenlere karşı müsamaha gösterilmeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Silahlar bırakılana kadar terörle mücadeleden asla vazgeçmeyiz. Hiç kimse çıkıp da Kürtlerin temsilcisi biziz diyemez. Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde birinci olan parti bizim partidir. Son kamuoyu işte buyurun; AK Parti yüzde 54 ile yine birinci parti. Bu benim yaptırdığım bir kamuoyu araştırması değil. Biz 75 milyonun tamamını savunun bir partiyiz, herkesin hakkını savunan bir partiyiz. Bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, başlatılan sürecin başarıyla bitmesi için herkesten destek verilmesi çağrısında bulunarak, "Bizim rotamızı siz belirliyorsunuz, bundan sonra da siz ne derseniz biz onu yapacağız" dedi.
Erdoğan konuşmasının sonunda, gazeteci Mehmet Ali Birand'a, akademisyen, gazeteci-yazar Prof. Dr. Toktamış Ateş'e ve İHA Eskişehir Temsilcisi Haluk Özden'e Allah'tan rahmet diledi.
Başbakan Erdoğan ve katılımcılar, daha sonra 64 tesisin toplu açılış kurdelesini kesti.
(BK-SO-Y)

19.01.2013 16:40:04 TSI

Editör: Wan Haber