Suriye'de esir alınan Gazeteci Cüneyt Ünal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Ünal görüşmeye ilişkin, "Kızımla ilgilendi Sayın Başbakanımız. Sağlık durumumu sordu. Başar Kaddumi'yi sordu, durumunu sordu. İlgilendiklerini bilgilendirdi" derken, Suriye'de sürekli patates ekmek yemekten dolayı karaciğerinde biraz yağlanma olduğunu söyledi.
Suriye'de gazetecilik görevini yaparken esir alınan ve 90 gün sonra evine dönebilen Gazeteci Cüneyt Ünal, Başbakan Erdoğan'ı Resmi Konut'ta ziyaret etti. Eşi Nihal Ünal ile küçük kızı Sahra'nın yanı sıra kız ve erkek kardeşiyle birlikte Başbakan Erdoğan'a bir nezaket ziyareti gerçekleştiren Ünal, yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından çıkışta gazeteci meslektaşlarının sorularını cevapladı. Cüneyt Ünal, Başbakanlık Resmi Konutu'ndan çıktıktan sonra gazeteci arkadaşlarıyla tokalaştı.
"Başbakan daha önceden kendisi beni aramıştı, hal hatırımı sormuştu. Sağlık durumumu sormuştu. Ben de nezaketen kendisine gelip teşekkür ettim" diyen Ünal, görüşmeye ilişkin ise, "Oradaki durumu sormadı, genellikle kendi durumumu sordu. Kızımla ilgilendi Sayın Başbakanımız. Sağlık durumumu sordu. Başar Kaddumi'yi sordu, durumunu sordu. İlgilendiklerini bilgilendirdi. Onun dışında başka bir şey görüşülmedi" diye konuştu.
Cüneyt Ünal, gazeteci arkadaşlarının "Sen nasılsın, adapte olabildin mi hayata?" sorusuna ise "Yeni yeni adapte olabiliyorum ama dediğim gibi Başar'ın biran önce dönmesini temenni ediyorum. Birlikte çalıştığım, omuz omuza çalıştığım arkadaşım da orada. Başar arkadaşım ailesine ve çocuklarına kavuştuktan sonra ancak kendimi biraz daha iyi hissedebileceğim. Çünkü bugün 115'inci gün oldu henüz kendisinden bir haber yok" cevabını verdi.
Başar Kaddumi için, "Umutluyum, hala bir şekilde ellerinde olduğunu umut ediyorum. Sağ salim döneceğine inanıyorum" diyen Cüneyt Ünal, kendisinin sağlık durumu ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:
"90 gün boyunca 2 metrekarelik çok ufak bir alanda kaldım. Şuanda iyiyim herhangi bir sıkıntım yok. Devamlı malum patates, ekmek yemekten dolayı karaciğerimde biraz yağlanma oldu. Aldığım darbelerden dolayı başımda sıkıntılar var ama önemli olmadığı söylendi. Kontrol altında tutulacağı söylendi. Bunun dışında sağlıklıyım, çok şükür herhangi bir şeyim yok."

"BAŞAR KADDUMİ'NİN HAYIRLI HABERLERİNİ BEKLİYORLAR"
Gazeteci Cüneyt Ünal, Başbakan Erdoğan ile gerçekleşen görüşmede Başar Kaddumi'nin gündeme gelip gelmediği sorusuna ise, "Kendileri zaten takip ettiklerini söylediler. Hayırlı haberleri de onlar biran önce bekliyorlar" şeklinde cevap verdi. Ünal, kendisinin hala işsiz olduğunu ve iş konusunda bir gelişme olup olmadığını soran meslektaşlarına ise, "Hala işsizim bakıyorum şuanda. O da ben de kalsın" dedi.
Cüneyt Ünal açıklamalarının ardından ise daha önce bir çok kez birlikte görev yaptıkları gazeteci arkadaşlarıyla hasret gidererek bir süre ayak üstü sohbet etti.
(AT-Eİ-Y)

12.12.2012 19:02:37 TSI

Editör: Wan Haber