Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ana muhalefet çevrecilikten bahseder. Herhalde bunlar, kuru toprağı çevrecilik zannediyor. Mesele o kuru toprağı, o çatlamış dudakları yeşertecek suyu oralara taşımak" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından hazırlanan 'Ak Kadınlar Ormanı' projesi fidan dikim merasimine katıldı. 81 ilde eş zamanlı fidan dikiminin gerçekleştirildiği organizasyona Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ve çok sayıda kadın kolları üyesi katıldı.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Akşit, amacın her kadın için bir fidan dikmek olduğunu belirterek, kadın kolları üye sayısının 3 milyon 200 bine yaklaştığını ifade etti. Asıl hedefin çevreye ve doğaya katkı sağlamak olduğunu dile getiren Akşit, kadın kollarının çevreye katkı sağlamak için çalıştığını söyledi.
Her kadın için bir fidan dikildiğini hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, büyük bir seferberlik başlattıklarını vurgulayarak, bugün 81 ilde 3.5 milyon fidan dikileceğini bildirdi.
'Ak Kadınlar Ormanı' adıyla oluşturulan proje ile Başkentte fidan dikiminin gerçekleştirileceğini belirten Başbakan Erdoğan, diğer illerde de kadın kolları başkanlarının önderliğinde fidanların dikileceğini söyledi. "Bizim medeniyetimizde ağacın çok özel bir yeri var" diyen Erdoğan, "Ecdadımızın yaptığı bütün camilerde asırlık çınarları görürsünüz. Her biri tıpkı o camilerin minareleri gibi özgürce semaya uzanır. Köşklerin, kervansarayların da bahçelerin de çınarlar görürsünüz. Sadece İstanbul değil, Bursa, Konya, Manisa, Antalya ve Ankara'da yani ecdadımızın kök saldığı her toprakta karşılaşırsınız" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Cumhuriyet döneminin en büyük ağaç seferberliğini başlattıklarını dile getirerek, "Ağaçlandırmada 2 milyon 400 bin hektara ulaştık. 2 milyar adet fidanı toprakla buluşturduk" diye konuştu. CHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, "Ana muhalefet çevrecilikten bahseder. Sorun bunlara, çevrecilik adına ne yaptınız? Sizin geçmişinizde çevrecilik adına ne var? Herhalde bunlar kuru toprağı çevrecilik zannediyor. Mesele o kuru toprağı, o çatlamış dudakları yeşertecek suyu oralara taşımak" dedi.
Orman varlığını milli servet olarak gördüklerini söyleyen Erdoğan, "Hükümetimiz döneminde bugüne kadar ormanlarımızın bir santimetrekaresini dahi hiç kimseye işgal ettirmedik, herkes bunu böyle bilsin" açıklamasında bulundu.
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından 81 ilde eş zamanlı fidan dikimi gerçekleştirildi. Adıyaman, Rize, Mersin, İstanbul ve İzmir'e canlı bağlantı yapılan törende, Erdoğan'ın Kadın Kolları Başkanları ile konuşması sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Mersin'deki fidanları gören Erdoğan, "Bunlar fidan olmaktan çıkmış, ağaç olmuş. 15 yaşındaymış, yakında evlendireceğiz" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Erdoğan, fidan dikim alanına geçerek fidan dikti.
(PS-OK-Y)

04.12.2012 17:54:59 TSI

Editör: Wan Haber