Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki milletvekilleriyle İstişare ve Değerlendirme Toplantısı adı altında kahvaltıda buluştu. AK Parti Genel Merkezi'nde devam eden toplantını ana gündem maddesini ise terör sorunu ve bu sorunun çözümüne ilişkin başlayan yeni süreç oluşturuyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Doğu Anadolu bölgesindeki milletvekilleri ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Kahvaltıda milletvekilleriyle buluşan Başbakan Erdoğan, daha önce Aralık 2012'de de yine Güneydoğu Anadolu bölgesindeki milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelmişti.
Başbakan Erdoğan'ın milletvekilleriyle gerçekleştirdiği kahvaltıda ise terör sorunu ve bu sorunun çözümüne başlayan yeni sürecin ana gündem maddesini oluşturması bekleniyor. Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın bölge milletvekillerine yeni süreçle ilgili detaylı bilgi vermesinin yanı sıra milletvekillerinin önerilerini de dinleyecek. BDP'nin bölgede istismar konusu yaptığı belirtilen Uludere konusunun da yine gündeme gelmesi beklenirken, ayrıca yaklaşan mahalli seçimler noktasında da bölgede AK Parti'nin durumunun masaya yatırılması tahmin ediliyor.
Başbakan Erdoğan'ın ayrıca terör sorununun çözümüne ilişkin olarak oluşan olumlu atmosferi sabote etmeye yönelik hareketlere karşı milletvekillerini dikkatli olmaları konusunda uyaracak. AK Parti Genel Merkezi'nde devam eden istişare ve değerlendirme toplantısına ayrıca bazı bakanlar ile parti yöneticileri de katılıyor.
(AT-ÖZ-Y)

23.01.2013 11:31:02 TSI

Editör: Wan Haber