Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Beştepe Camii'nde kıldı.
Başbakan Erdoğan, Cuma namazını Beştepe Camii'nde kıldı. Başbakan Erdoğan'a, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da eşlik etti. Gazetecilere ve vatandaşlara simit dağıtan Erdoğan, "Buranın simidi gayet güzel, herhalde sizler de memnun kalmışsınızdır" dedi. Simit tezgahındaki simitleri bitirdiğini ifade eden Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, 'sağlığına dikkat edip etmediğinin' sorulması üzerine, "Herhangi bir yasak söz konusu değil, bana doktorlarım 'ne yiyorsan ye, hiçbir manisi yok' dediler. Ben, doktorlarımızın dedikleri dışında da dikkat ediyorum. Görüyorsunuz, kilom hiç değişiyor mu" dedi.
Bir gazetecinin, "AK Parti Kadın Kolları'nın Diyarbakır'ın değişik ilçelerinden alınan çocukların Çanakkale ziyareti sonrasında yazdıkları mektupları" hatırlatması üzerine, "Yazıları gördüğümde gerçekten o an duygulandım. Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız da 'bunu bir kitap haline getirirsek nasıl olur' dediklerinde ben gayet isabetli olur' dedim. Çünkü, bunlar kazınmalı. Sadece zihinlerde böyle bir geçiş olmamalı, tarihe mal olmalı. Şu anda bir miktar bastırdık daha da bastıracağız. Hem teşkilatımıza hem teşkilat dışında da bunları dağıtmak suretiyle yaygınlaştıracağız. Zaten öğrencilerimiz hükümet olarak bu tür yerlere götürüyoruz, gezdiriyoruz. Tarihini bilmeyen geleceğini hazırlayamaz, onun için ecdadımız ne yaparak bize neler bırakmış bunları görmeleri lazım. Dün çok önemsediğim bir insan 'ben Çanakkale'ye hiç gitmedim, müsaade ederseniz çocuklarla beraber Çanakkale'ye gitmek istiyorum' dedi. Ben de 'isabet olur' dedim" diye konuştu.
Her yıl 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Törenleri'ne katıldığını söyleyen Erdoğan, "Bu yıl da Biga'da toplu açılış törenlerini yapacağız. Bir gün önceden gideceğim. 18 Mart'ta da her zamanki gibi Çanakkale Anma Törenleri'ne katılacağım" şeklinde konuştu.
(EY-YHY-Y)

15.02.2013 14:18:35 TSI

Editör: Wan Haber