Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı görüşmeleri için isimlerin belli olup olmadığının sorulması üzerine, "Bakanım daha bu isimleri getirmedi" dedi.
Cuma namazını Beştepe Camii'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çıkışta vatandaşlara ve gazetecilere simit dağıttı. Erdoğan'ın ayrıca simitçi Ziya Kavcı'ya 100 TL bahşiş verdiği öğrenildi. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, parti genel merkezinde İl Başkanları İstişare Toplantısı'ndaki konuşmasında AK Parti Kadın Kolları'nın Diyarbakır'ın değişik ilçelerinden alınan çocukların Çanakkale ziyareti sonrasında yazdıkları mektupları kürsüden okuduğu sırada duygulandığının ve geziye götürülen çocuklar arasında polise taş atan çocukların da olduğunun hatırlatılması üzerine, "Onlar da var. Ama gördük ki yapılanın ne kadar yanlış olduğunu, çocukların ne kadar baskılar altında yaptıkları ortaya çıkıyor. Bu önemli. Bütün meselemiz bu çocukların bu baskılardan kurtarılmak suretiyle ellerinde inşallah bu yavrularımız kitaplarıyla, kalemleriyle dolaşsınlar. Çünkü geleceğin güçlü nesillerini ancak böyle oluşturabiliriz. Geleceğin bütün nesilleri ellerinde molotof kokteyleriyle, ellerinde taşlarla oluşturulmaz" dedi.
Başka bir gazetecinin, Emine Erdoğan'ın 'Anne yüreği terörü bitirir' açıklamalarını hatırlatması üzerine Başbakan Erdoğan, "İmralı süreci değil de, çözüm süreci diyelim. Artık kadınların daha da devrede olması gerekir. Ben de bunu özellikle bekliyorum" diye konuştu.
İmralı görüşmeleri için isimlerin belli olup olmadığının sorulması üzerine ise Erdoğan, "Bakanım daha bu isimleri getirmedi" dedi.
(EY-CC-Y)

15.02.2013 13:50:48 TSI

Editör: Wan Haber