Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli mültecilere, "Sabrın sonucunda inşallah selamete kavuşacaksınız" diye seslendi.
Bir dizi gezi ve açılışlar için Gaziantep'te bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Nizip mülteci kampında Suriyeli vatandaşlarla hitap etti.
Başbakan Erdoğan ile birlikte ziyarete, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti milletvekilleri katıldı.
Başbakan Erdoğan çadır kente sevgi gösterileriyle karşılandı. Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu topraklar, sizin kardeşlerinizin topraklarıdır. Siz kardeşlerinizin topraklarında kendi evinizdesiniz. Ekmeğimizi, çadırımızı, battaniyemizi sizlerle paylaşmanın gururu içerisindeyiz. Allahın izni ile bu sıkıntılı günler geçecek. Biz Suriye'nin an be an, gün be gün zafere doğru yürüdüğünü görüyoruz. Kahraman Suriye halkının namusu için, şerefi için, istiklali ve istikbali için ortaya koyduğu direnişi en az sizler kadar önemsiyoruz. Bu haklı mücadeleniz bugün veya yarın belki yarından da yakın zafere ulaşacaktır. Özgürlük mücadelesi veren Suriye'de haklarını alma mücadelesini veren, istiklaline kavuşma mücadelesini veren Suriye'nin kendi halkına terörist diyen Suriye'nin o dalkavuk yönetimi terör estiriyor. Adama sormazlar mı? Şuana kadar 520 bin insan öldürdün bunlar hep terörist miydi? Adama sormazlar mı? 600 bin Suriye vatandaşı şuanda Suriye dışında. Bunlar terörist miydi? Adama sormazlar mı? 10 yaşındaki ayağı kopan çocuk terörist miydi. Kardeşlerim hüzünlenmeyin. Sabrederek ve sabrın sonucunda inşallah selamete kavuşacaksınız" dedi.
Başbakan Erdoğan Konuşmasını şöyle sürdürdü: "Unutmayın, oğul Esad baba Esad'ın zulmünü onun katliamlarını geride bıraktı. Baba Esad bu dünyada hesap vermeden, hesabını ahrete taşıdı. Oğul Esad Suriye halkının adaleti karşısında hesaba çekilecektir. Bunlar, Şam'daki gayri meşru yönetim, Suriye'nin işgal altındaki toprakları için bir kere mertçe karşı koymadılar. Düşmanlarına karşı mertçe karşı koyamayanlar, şimdi halkına namertçe saldırıyor. Er ya da geç bu zulüm sona erecek. Bu zulmün hesabı Suriye halkı tarafından sorulacaktır. Milletçe dualarımız sizinle, milletçe kalbimiz sizinle. Hüzünlenmeyin, muhakkak ki Allah bizimledir".
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından Başbakanlık otobüsünden inerek, Suriyeli vatandaşların yanına gitti. Erdoğan çocuklara oyuncak dağıttı. Başbakan Erdoğan'ın çadır kente bulunan Suriyeli Mehdi Şam ile Emira Haccl adlı çiftin yüzüklerini taktı.
Başbakan Erdoğan çadırdaki bazı Suriyelileri ziyaret etti.
(BK-ÖK-Y)

20.01.2013 16:55:54 TSI

Editör: Wan Haber