Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Katar'dan cevap verdi.
Başkent Doha'da görüşmeler yapan Başbakan Erdoğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in İmralı sürecine kurban edildiğini" söyleyen Bahçeli'ye yanıt veren Erdoğan, "Ben Sayın Bahçeli'nin ne dediğini bilmiyorum. Herhalde bu tür tasarruflar Sayın Bahçeli'nin elinde değil. Bu tür tasarruflar ülkenin başbakanı kimse, ülkenin başbakanı kalkar, Sayın Cumhurbaşkanı'na teklifini yapar. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu onadığı zaman devreye girer. Yaniiçinde hangi niyet vardı veya nasıldı-, bu ancak niyet okuyuculara ait bir tavırdır. Sayın Bahçeli eğer niyet okuyuculuğa başlamışsa onu bilemem" dedi.

"KATAR'LA BİRLİKTE SURİYE HALKININ YANINDAKİ BİRLİKTELİĞİMİZ SÜRECEK"
Görüşmelerinde bölgesel konuların, özellikle de Suriye konusunun müzakere edildiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Öncelikli olarak Suriye konusunu görüşme imkanımız oldu. Suriye konusunu aramızda detaylı olarak değerlendirdik. Bundan sonraki süreçte de Suriye halkının yanındaki birlikteliğimizi devam ettirme kararımız, aynen bundan sonraki sürece yönelik de devam edecektir. Burada bir karar birliğimizin olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim" diye konuştu.

"ENERJİ ALANINDA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖRÜŞTÜK"
Görüşmelerde enerji konusunu da ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, "Gerek Sayın Başbakan'la, gerek Sayın Emir'le yaptığımız ikili ve heyetler arası görüşmelerde Türkiye-Katar arasındaki ikili ilişkilerimizi gözden geçirme fırsatını bulduk. Ağırlıklı olarak enerji alanında birlikte neler yapabiliriz, bunları görüşme imkanımız oldu. Verimli geçen bir görüşmeydi ama bu süreç devam edecek" dedi.

"SAMARAS ATİNA'YA CAMİ KONUSUNUN PARLAMENTODAN GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ"
Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'la yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin soruya ise, "Sayın Samaras'la Türkiye-Yunanistan arasındaki ikili görüşmeleri ele aldık, değerlendirdik. Bunun yanında Batı Trakya'daki sorunları birlikte değerlendirdik. Batı Trakya'daki sorunların yanında 'yetimhanenin' bir çevre enstitüsü olarak yapılması konusuna yönelik bir değerlendirmemiz oldu" karşılığını verdi.
Yunan heyetiyle Mart ayında yapılacak görüşmede bu konuların daha detaylı ele alınacağını kaydeden Erdoğan, "Bildiğiniz gibi 5 Mart'ta Ankara'da, üst düzeyle istişare konsey toplantısını yapacağız. Bu toplantıya kendileri de öne sürdüğümüz bu başlıklar noktasındadaha hazırlıklı olarak gelip, bunu Ankara'da görüşüp bir neticeye bağlayalımşeklinde bir mutabakatımız oldu. Hatta kendileri, Atina'daki cami meselesinin parlamentodan geçtiğini söylediler. Bizler debunun illa tarafınızdan yapılması şart değil, bize burada imar noktasında müsaadede bulunursanız bunu biz de yaptırırızdedik.Yeter ki Atina'ya bu turizmle vesaire gelen Müslümanlar, orada ibadet edebilecekleri bir yer bulabilsinlerdedik. Sayın Samaras olumlu bir yaklaşım gösterdi. Bu tür adımların karşılıklı iyi niyet anlayışı ile çözülebileceği noktasında bir mutabakatımız oldu" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, "Heybeli Ada'da da bunu bekliyor musunuz?" sorusuna, "Olabilir, niye olmasın" cevabını verdi.
(İHA-OK-D)

29.01.2013 17:17:34 TSI

Editör: Wan Haber