Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile katılım müzakerelerine sabırla devam ettiğini belirterek, "Tabii bir yerde biz de noktayı koyarız" ifadesini kullandı.
Başbakan Erdoğan, Slovakya Başbakanı Robert Fico ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında temasları hakkında açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, bir gazetecisinin sorusu üzerine, Türkiye'nin "1959'da Avrupa Birliği'nin kapısını çaldığını" belirterek, "Yani AB'nin kuruluş çalışmaları ile neredeyse beraberiz. 1963'te resmi müracaatımız var. 50 yıl geçti, biz hala kapıdayız. Bize şunu yapamadınız diyemediler. Yani siz birisine olumsuz cevap vermek istiyorsanız, bahaneler çoktur, bahaneler uydurabilirsiniz. Ben tabi Robert'i istisnalar içerisinde olan bir arkadaşım olarak görüyorum. Biz de bir fıkra var: Kurt kuzuyu yiyecek. 'Ne yaptım da beni yiyeceksin' diyor. 'Suyu bulandırdın' diye. Kuzuyu yiyor. Bugüne kadar hep böyle geldik. Ama tabi biz kuzu değiliz. Bunu da görüyorlar. Fakat biz sabırla devam ediyoruz. Ve sabırla devam etmeye kararlıyız. Ama bu nereye kadar olur o ayrı bir konu. Tabi bir yerde de biz de herhalde noktayı koyarız" şeklinde konuştu.
"BÜYÜKELÇİLİK SALDIRISI İMRALI SÜRECİNİ ENGELLEYEMEZ"
ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen canlı bomba saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başbakan Erdoğan, "Bu saldırı ile ilgili dışımızda birçok değerlendirmeler, yorumlar yapılıyor. Bu budur, veya yüzde 100 böyledir demek mümkün değil. Şu anda güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız, ABD'nin de göndermiş olduğu birimlerle müşterek bir çalışmanın içerisindeler. Şunu çok açık söylemeliyim, ABD'den gelenler de, dahil olmak üzere, gerek Almanya, gerek Fransa ile yapılan görüşmeler neticesinde çok açık söyleyebilirim, bizim İmralı ile çalışmalarımıza yönelik adım bir bile olsa, bu bizim çalışmalarımızı engelleyemez. Şu anda takvim çalışmaktadır. Bizim için aslolan bu olayın failler zincirini ortaya çıkarmak" dedi.
ERDOĞAN SALDIRI KONUSUNDA AVRUPA ÜLKELERİNİ İŞARET ETTİ
Başbakan Erdoğan, Avrupa ülkelerindeki yasadışı örgüt üyelerine gerekli müdahalelerin yapılmadığı imasında bulunarak, "Ortada bir canlı bomba vardır, kimler yönetmiştir, nasıl gelmiştir, nereyle bağlantılıdır bunların ortaya çıkması lazım. Belli bağlantıları zaten açıklandı, o ortadadır. Daha önceden nerelerle bağlantılı olduğunu, nereden geldiğini bunlar hep istihbaratımız tarafından da bazı ülkelere bildirilmiştir. Ama ne yazık ki iş hep ucundan tutulduğu için buraya gelmiştir. Biz şu anda kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz, edeceğiz. Terörle mücadeleyi bu işlere kurban etmek istemiyoruz" ifadelerini kulllandı.
(ÖK-ÖK-D)

06.02.2013 16:01:48 TSI

Editör: Wan Haber