Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki ay Erciyes'te 32 tesisin açılışını yapacağını bildirdi.
Başkan Mehmet Özhaseki, "Erciyes'te yaptığımız 32 tesisin açılışı var. Teleferikler, baraj ve çok ciddi yatırımlar var. Erciyes'e yapılan yatırımların yüzde 80'i tamamlanmış olacak. İş sadece özel sektörün yapacağı oteller kalacak" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açılışlarda Kayseri'de olmasını arzu ettiklerini ve bu talebi ilettiklerini bildiren Başkan Özhaseki, "Erciyes'e daha önce geldiğinde verilen brifingden memnun kaldı. Dağların tepesine kadar çıktı. 'İstanbul'da yaşamıyor olsaydım Kayseri'de yaşamak isterdim' dedi. Yanındaki akrabaları emekli olunca Kayseri'ye yerleşmek istediklerini söylediler. Kayak Merkezi'ni sayın Başbakan'a göstermeseydik bu projelerden haberi olmayacaktı. Türkiye'nin çehresini değiştiren 10 projenin arasında yer alıyor. Şu anda bile Erciyes'e yüzlerce insan geliyor. Dünya çapında bir kayak merkezi oluyor. Sayın Başbakan gelecek ve 32 yerde tamamladığımız açılışı yapacak. İş adamları ile buluşacak ve konuşma yapacak. Sanayicilere yeni hedefler gösterecek" diye konuştu.
(AÖ-Y)

25.01.2013 13:58:24 TSI

Editör: Wan Haber