Başbakan Davutoğlu Bosna ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Burada koalisyon görüşmelerine değinen Davutoğlu istişareler sonucunda CHP ve MHP'ye daha yakın olduklarını ancak tüm partilerle görüşmelerin yapılacağını söyledi.

Hafta başından itibaren pazartesi CHP ile, salı MHP ile, çarşamba HDP ile koalisyon görüşmeleri yapılacak.

GÖRÜŞMELER HAFTA BAŞINDA BAŞLIYOR
"Bütün partilere aynı mesafedeyiz hepsiyle görüşeceğiz. İstişarelerimizi yaptık ve MHP yada CHP koalisyonunun olabileceği sonucu ortaya çıktı. Ancak bütün partilerle görüşeceğiz. İlk tur 3 partiyle de görüşme olacak. En kısa zamanda pazartesi CHP salı MHP çarşamba HDP ile görüşme yapacağız. Yoğunluğumuzu CHP ve MHP ile yapacağımız görüşmelere vereceğiz. Fevri hareketlerden uzak durduğumuz zaman çok sağlam bir koalisyon kurulacağına inancım tam."

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları..

SREBRENİSTA 20 YIL ÖNCE BÜYÜK BİR ACI YAŞADI
"Bizler savaşın acısını çekmiş bu neslin bir kez daha acı yaşamaması için elimizden geleni yaptık. Srebrenista'da 20 yıl önce büyük bir acı yaşandı.

Şimdiye kadar 6 bin 232 kişi defnedildi. Türkiye - Bosna Hersek ilişkileri her zaman üst düzey olmuştur. Ben dışişleri bakanıyken 12 defa Bosna'ya gittim.

Balkanlarda hep barışı tesis etmeye çalıştık.

ZİRAAT BANKASI SREBRENİSTA ŞUBESİNİ AÇACAĞIZ
Ziraat Bankası Srebrenista şubesini açacağız. Gerekli temaslar içinde bulunacağız. Devlet yetkilileriyle bir araya geleceğiz.

KILIÇDAROĞLU KENDİ PARTİSİNİN İÇİŞLERİNE BAKSIN
Dün akşam Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledik. Koalisyon çalışmaları sırasında bu işler durursa ülke çok büyük etkilenir. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı ile ilişkimizden kaygılanmasın. Kendi partisinin içişlerine baksın. Biz bu ilişkileri yürütürken Cumhurbaşkanlığı makamının koalisyon ortaklığı üzerinden pazarlık yapmak olmaz

BÜTÜN PARTİLERLE GÖRÜŞECEĞİZ
Bütün partilere aynı mesafedeyiz hepsiyle görüşeceğiz. İstişarelerimizi yaptık ve MHP yada CHP koalisyonunun olabileceği sonucu ortaya çıktı. Ancak bütün partilerle görüşeceğiz. İlk tur 3 partiyle de görüşme olacak. En kısa zamanda Pazartesi CHP salı MHP çarşamba HDP ile görüşme yapacağız. Yoğunluğumuzu CHP ve MHP ile yapacağımız görüşmelere vereceğiz. Fevri hareketlerden uzak durduğumuz zaman çok sağlam bir koalisyon kurulacağına inancım tam.

DOĞU TÜRKİSTAN
Doğu Türkistan'da yaşanan olayların ardından yapılan saldırılar var. Bu bizim siyasi ahlakımıza aykırıdır. Provokasyonlara kesinlikle gelmemiz lazım. Gerçek dışı haberlere inanmayalım. Dış temsilciliklerimizin korunması bizim şerefimiz namusumuzdur."

Editör: Wan Haber