Başbakan Binali Yıldırım, "Biz 80 milyon birlikte Türkiye'yiz. Bunu unutmayacağız asla. Onun için aramıza ayrılık tohumlarını sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Kardeşliğimizi daha da artıralım. Böylece ülkemiz üzerine, milletimiz üzerine planlar yapanlar bizi zayıflatmaya çalışanlara fırsat vermeyelim." dedi. 

Başbakan Yıldırım, Şırnak'taki temaslarının ardından geldiği Hakkari'de Cumhuriyet Caddesi'nde halka hitap etti. Yıldırım, vatandaşların "Hakkari il kalsın" sloganları üzerine gülerek "Onu anladık tamam, onu biliyoruz. Hakkari il değil mi? O halde?" yanıtını verdi.

Hakkari'ye son 10-15 yılda 10 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Yıldırım, "En büyük yatırımı Hakkari'de insana yaptık. Eğitime yaptık. Hakkarili yavrularımız okula gitsin, daha iyi yetişsin diye bin 400 derslik yaptık, hizmete aldık. Bin 66 konut yaptık." diye konuştu.

Yıldırım, alandakilerin "En büyük vali bizim vali" sloganları üzerine, "Vali'niz de bakanlarınız da Başbakan'ınız da size hizmet için burada." ifadesini kullandı. 

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimize ücretsiz ders kitabı dağıttık, tablet bilgisayarlar verdik. Akıllı tahtalarla sınıfları donattık. Hakkari'ye üniversite kurduk mu? Evet. Şimdi de Merkezi Araştırma Laboratuvarı açıyoruz. Hakkari'ye hastaneyi yaptık mı? Çukurca'ya, Yüksekova'ya, Şemdinli'ye de hastane yaptık. Şemdinli ve Derecik hastanelerine ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapımına devam ediyoruz. 21 sağlık ocağını yaptık, aile merkezini yaptık, hizmete aldık. Bakın Selahaddin Eyyubi Havaalanı'nı açtık mı? O havaalanını yaparken neler çektik neler? 99 sefer şantiyeyi bu alçak terör örgütleri bastılar, işi durdurdular; işçileri, memurları kaçırdılar ama dedik ki 'Siz ne yaparsanız yapın, muhakkak bu havalimanını yapacağız', yaptık ve hizmete aldık."

Yıldırım, bu sene şimdiye kadar 125 bin kişinin Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nı kullandığını aktararak "Ne kadar büyük rahatlık değil mi? Buradan, Yüksekova'dan biniyorsunuz, Ankara'ya İstanbul'a en fazla 1,5-2 saatte gidiyorsunuz. İşte medeniyet, işte hizmet bu." diye konuştu.

3-20171118002626.jpg

"Yarınımız bugünden daha güzel olacak"

Başbakan Yıldırım, "Değerli kardeşlerim, hiç merak etmeyin, yarınımız bugünden daha güzel olacak. Geleceğiniz daha da aydınlık olacak. Çünkü bu manzara, şu gördüğüm manzara bize diyor ki 'Ey Başbakan, bakanlar, merak etmeyin, biz burada oldukça, bu millete hiç kimse zarar veremez.'" dedi.

Hakkari'ye iki önemli müjdesi olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Birincisi, hava soğuk değil mi? Isınması lazım. Bunun için ne lazım, doğalgaz lazım. Hakkari'ye doğalgaz geliyor, doğalgaz. Yalnız, Vali Bey'e sordum. 2019 diyor. Olur mu? O halde daha erken getirelim değil mi? İnşallah 2019 girmeden doğalgazı vereceğiz. Van'dan Hakkari'ye gelirken bir yol var, Başkale üzerinden. Başkale'den sonra bir tünel var orada. Şimdi Van-Başkale Güzeldere üzerinden yol geliyor, bir kolu Yüksekova'ya ayrılıyor, bir yolu da Zap üzerinden Hakkari'ye geliyor. Şimdi o yolun yapımı devam ediyor ancak maalesef terör yüzünden gecikti. Güzeldere tünelleri de dahil, o yolu da inşallah hızlandırıp, bir an önce Hakkari-Yüksekova ve Hakkari-Van arasındaki yolu da bitirmiş olacağız." 

Hakkari-Yüksekova arasında 9 kilometrelik tünel yapıldığını anlatan Yıldırım, "Bolu Tüneli'nin 3 katı. Bakanım hatırlatıyor. Bolu Tüneli'ni geçmiş dönemde 20 senede yaptılar, bitiremediler. Biz geldik bitirdik." diye konuştu. 

"Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz"

Yıldırım, Türkiye'de 2002'ye kadar 80 yılda 50 kilometre,15 yılda AK Parti iktidarında ise 370 kilometre tünel yapıldığını aktardı.

5-616.jpg

Hakkari'de 81 kilometre bölünmüş yol olduğunu anlatan Yıldırım, alandaki pankartlardan birine işaret ederek şöyle konuştu:

"Bak oraya yazmışsınız, 'Yolları bölen'. Bak yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz, herkes iyi bilsin. Değerli kardeşlerim, sevgili hemşehrilerim, Hakkari'nin güzel insanları... Şimdi terörü iyice gündemden düşürdüğümüz zaman yatırımlar da gelecek, cazibe merkezinin merkezi Hakkari olacak. Cazibe Merkezi Programına inşallah çok yakın zamanda başlıyoruz ama her şeyden önce ne lazım? Güvenlik lazım, huzur lazım. İnsanların hiç çekinmeden buraya gelebilmesi lazım. Ben buradan ilan ediyorum, ey Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi görmek istiyorsan Hakkari'ye gel. Gel de sevgiyi gör. Gel de kardeşliği gör. Ay yıldızlı bayrağını da eline al sallayarak gel, hiç merak etme."

"Milletimizin huzuru için ne gerekiyorsa yapıyoruz"

Vatandaşların, "Vatan sana canım feda" sloganları üzerine Yıldırım, "Evelallah vatanımıza canımız feda olsun. Milletimizin mutluluğu, geleceği, huzuru için ne gerekirse yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin. Ülkemizi bölmek isteyen, birbirimize bizi düşürmek isteyenler asla muvaffak olamayacak, başaramayacaklar çünkü buna karşı en önce Hakkari karşı çıkacak, Hakkari duracak. Siz değil miydiniz ki 15 Temmuz'da meydanlara indiniz, bu bayrağı indirmediniz, bu ezanları dindirmediniz ve Türkiye'nin o karanlık gecesini aydınlığa döndürdünüz. Allah sizden razı olsun." değerlendirmesini yaptı.

4-788.jpg

"Kardeşliğimizi daha da artıralım"

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kimimiz Türk, kimimiz Kürt, kimimiz Türkmen, kimimiz Arap. Hangi etnik gruptan olursak olalım bunların hiç önemi yok ama bizi yaratan Rabb'imiz bir, kitabımız Kur'an'ımız bir, peygamberimiz rehberimiz bir, bayrağımız bir, vatanımız bir. Biz 80 milyon birlikte Türkiye'yiz. Bunu unutmayacağız asla. Onun için aramıza ayrılık tohumlarını sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Kardeşliğimizi daha da artıralım. Böylece ülkemiz üzerine, milletimiz üzerine planlar yapanlar bizi zayıflatmaya çalışanlara fırsat vermeyelim."

Başbakan Yıldırım'a Hakkari'deki temaslarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Vali Cüneyit Orhan Toprak da eşlik etti. (AA)

Editör: Wan Haber