Malatya Valiliği bünyesinde yürütülen ve öğrencilerin sınav başarılarının arttırılmasına yönelik olarak uygulanan "Başarıya Doğru Projesi"nin değerlendirme toplantısı yapıldı.
Vali Vasip Şahin'in de katıldığı toplantıya; Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve okul yöneticileri katıldı.
Vali Vasip Şahin toplantıda, "Amacımız, Malatya'da bir sorun olarak tartışılan, 'Malatya'nın sınav başarısını daha çok nasıl arttırabiliriz'in çözümünü burada veya o konuda destekleyici adımlar atmak, öğrencilerimizi istikbale hazırlama noktasında daha iyi bir ortama kavuşturmaktır" dedi.
Öğrenci ve gençlerin modern ihtiyaçlarını karşılayacak tarzda, onları istikbale hazırlayacak tarzda birtakım bilgilerini tesis etmek istediklerini belirten Vali Şahin, "Bizler görevimizi ne kadar iyi yapabilirsek, görevimizi ne kadar daha bir önceki sıraya verimli hale getirebilirsek o kadar başarılı olmuş olacağız. Başarı topyekundur. Sadece ölçülebilir bir şey değildir" diye konuştu.
Malatya'da eğitim projelerine karşı hem eğitim camiasında ve hem de kamuoyunda güzel bir desteğin olduğunu vurgulayan Vali Şahin, okul idarecilerini yalnız bırakmayacaklarını ve başarının arttırılmasında hep birlikte hareket edileceğini ifade etti.
Toplantıda daha sonra, seviye tespit sınavlarında ortaya çıkan tablo, okul yöneticileri ile birlikte tartışıldı.
(BK-SO-Y)

27.12.2012 14:18:20 TSI

Editör: Wan Haber