Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Av. Nazan Kaya, milli takımda Türkiye'yi temsil eden sporculara SBS ve üniversiteye hazırlık sınavlarında ek puan verildiğini bildirdi.
Mardinli minik öğrenciler, Antalya'da düzenlenecek 'Türkiye Satranç Federasyonu küçükler şampiyonasında illerini temsil edecek. Türkiye Küçükler Turnuvası için Mardin'i temsilen katılacak olan kafilenin bütün ihtiyaçlarıyla ilgilenip, moral desteği veren Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Av. Nazan Kaya, Antalya'da elde edilecek başarılı neticelerin ardından milli takım havuzuna sporcu katacaklarını söyledi. Satranç faaliyetlerinin, özellikle maddi gücü yerinde olmayan çocuklar için bir umut kapısı olduğunu belirten Kaya, milli takımda Türkiye'yi temsil eden sporcuların SBS ve üniversiteye hazırlık sınavlarında ek puan verildiğini bildirdi. Kaya, "Bu sene SBS birincisi olan milli sporcumuz Ezgi Mengi, sınavda tam puan alamamasına rağmen, satrançtan gelen ek puanlarla tam puan alan diğer öğrencilerin önüne geçerek Türkiye birincisi olmuştur. Türkiye'nin başta gelen, iyi eğitim veren birçok özel üniversitesi, başarılı satranç sporcularına burs vermektedirler. Geleceğimizin önemli bir parçası olan küçük satranç sporcularımız, başta iyi bir satranç sever olan Valimiz Turhan Ayvaz ve eşi Fatma Ayvaz'ın büyük desteğiyle Antalya'daki finaller için yola çıkmışlardır" dedi. Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ise, Antalya'ya kendi alanlarında çok başarılı genç sporcuları umut ve başarı beklentileriyle gönderdiklerinin altını çizerek, SODES kapsamında geliştirilen sporun, önümüzdeki yıllarda Mardin'e şampiyonluklar getireceğini kaydetti.
Kız çocuklarının okutulmaktan kaçınıldığı bir coğrafyada kızını eğitimiyle birlikte sporcu kişiliğini geliştirmesi açısından sonuna kadar desteklediğini belirten Ayten Ayaz adlı veli, "Bizim çocuklarımızın Antalya'da turnuvalarda yarışmasına destek veren, özellikle kadınların istihdamı ve topluma kazandırılması konusunda olağanüstü özveri ile çalışarak gecesini gündüzüne katan Valimizin eşi Sayın Fatma Ayvaz'a katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Kızlarımın tamamı satranç sporu sayesinde eğitimlerinde büyük yol kat etmişlerdir" diye konuştu.
(İA-YRT-AŞ-Y)

29.01.2013 12:23:00 TSI

Editör: Wan Haber