2012-2013 eğitim-öğretim yılında Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademik birimlerine en yüksek puanla yerleşen başarılı öğrencilere, Karabük Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği (KARÜNDER) tarafından bilgisayar hediye edildi.
Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Bilgisayar Takdim Töreni"ne Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay, KARÜNDER Başkanı Ali Özer, dernek yöneticileri, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. KBÜ akademik birimlerine en yüksek puanla yerleşen başarılı 15 öğrenciye bilgisayar takdiminin yapıldığı "Bilgisayar Takdim Töreni" Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Karabük Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Özer, KARÜNDER'in kuruluşu hakkında kısa bilgiler vererek başladığı açılış konuşmasında, "KARÜNDER 2007 yılında kurulduğunda Karabük'te Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne bağlı 1 fakülte ve 2 meslek yüksekokulu vardı. Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ında içinde bulunduğu dernek üyelerimiz ile haftalık toplantılar yaparak Karabük'ü nasıl katkı sağlarız hakkında çalışmalar yaptık. Karabük halkının, sanayicisinin ve yöneticilerinin destekleriyle Karabük Üniversitesi'ni kurduk ve Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın destekleriyle de hem üniversitemizi geliştirmeye hem de şehrimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bugün başarılı öğrencilere vereceğimiz bilgisayarların temininde bize sağlamış oldukları maddi desteklerden dolayı KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muttullah Yolbulan'a, KARDEMİR Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç'e ve KARDEMİR Demir Çelik A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel'e şahsım adına ve KARÜNDER yönetimi adına teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım. Tüm Karabük halkına bizlere vermiş oldukları desteklerinden dolayı da çok teşekkür ederim" dedi.
"Eğer bir yerde hızlı bir gelişme ve büyüme varsa onun altında birlik ve beraberlik vardır" diyen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Karabük Üniversitesi'nin hızlı gelişmesinde, büyümesinde, siz değerli öğrencilerimizin Karabük Üniversitesi'ni tercih etmesinde Karabük halkının Karabük Üniversitesi'ne sahip çıkmasının yanı sıra destekleri vardır. Karabük Üniversitesi'nin gelişmesinde Karabük yöneticilerinin, Karabüklü siyasetçilerinin ve Karabük halkının çok fazla katkısı vardır. Bugün burada Karabük halkının, KARÜNDER'in ve KARDEMİR A.Ş.'nin destekleriyle üniversitemizi tercih eden başarılı öğrencilerimize bilgisayar veriyoruz. Verilen bilgisayar az olabilir ama önemli olan sizlerin başarısı ve bu bilgisayarların neden verildiğidir. Sevgili gençler insanlardan bir şey istemek inanın çok zordur. Karşınızdaki insan 'Yine ne istiyor bu?' ya da 'Nerden çıktı bu?' der gibi yüzünüze bakar. Ama sizler için her zaman istemeye hazırız. Biz burada sizlerin sadece bugününü değil beş yıl sonranızı düşüyor ve yatırımlarımızı sizler için yapıyoruz. Sizlerde size yapılan yatırımların ve hizmetlerin her zaman farkında olun ve sizler için yapılan fedakârlıkların karşılığını başarılarınızla verin. Ben Karabük Üniversitesi'ne şimdiye kadar katkı sağlayan herkese hem kendi adıma hem de sizler adına çok çok teşekkür eder şükranlarımı arz ederim" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından bilgisayar takdimine geçilerek akademik birimlerine en yüksek puanla yerleşen öğrencilere bilgisayarları hediye edildi.
Bilgisayar takdimi esnasında kısa bir konuşma yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin, "Ödül törenleri hasat mevsimi gibidir. Bir yandan hüzünlenirsiniz bir yandan sevinirsiniz. Hep mutlu olursunuz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz ödül törenimizin devamı gelecektir. Ben tüm öğrencilerimin başarılarının devamını diliyorum. Her gününüzün ödül törenleri gibi olmasını temenni ediyorum" dedi.
Karabük Üniversitesi'ni tercih etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edebiyat Fakültesi öğrencisi Serhat Şahin ise, "Şuan burada bulunmaktan ve bu hediyeyi almaktan büyük onur duydum. Ben 38 yaşındayım ve dördüncü üniversitemi okuyorum. Karabük Üniversitesi'ni seçmemim tek nedeni Türkiye'de ilk defa İngiliz Dili ve Edebiyatını uzaktan eğitimle veren tek üniversite olmasıydı. İyi ki tercih etmişim diyorum. Benim gibi çalışan ve aynı zamanda kendini geliştirmek isteyen herkese Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bölümünü tercih etmesini tavsiye ederim" diye konuştu.
'Bilgisayar Takdim Töreni'nde son olarak konuşan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, "Verilen hediyelerin ne kadar doğru yere gittiğini bir kez daha gördüm. Ben tekrardan Karabük Üniversitesi'ne katkı sağlayan herkese çok teşekkür eder şükranlarımı arz ederim" dedi.
(ET-ET-Y)

08.12.2012 11:43:18 TSI

Editör: Wan Haber