Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde eğitim eren Başarı Koleji öğrencileri Evrenseki Belediyesi tarafından açılan Evrenseki Etnografya müzesi'ni ziyaret etti.
Manavgat'ta bulunan Başarı koleji 3. Sınıf öğrencileri Müdür Yardımcısı Ali İbrahim Öz, Sınıf öğretmenleri Alime Cengiz, Mehmet Bahar, Ayşe Taş, Hüsamettin Yıldız Evrenseki belediyesi tarafından açılan Evrenseki Etnografya Müzesi'ni ziyaret ederek sergilenen eşyaları inceledi. Öğrencileri karşılayan Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, geçmişte kullanılan, Teknoloji karşısında yenik düşmesi nedeniyle bugün kullanılmayan eşyaları geçmişi unutmamak ve unutturmamak için sergilediklerini söyledi. Sergide yer alan eşyaların 50-100 hatta 200 sene öncesinde kullanılan eşyalar olduğunu belirten Barut, "Atalarımız yaşamlarını bu eşyalarla sürdürüyordu. Şimdi teknoloji değişti, her şey çok modern ve teknik sistemlerle yapılıyor. Burada siz yeni yetişen çocuklara ve gençlere eski hayatımızı unutmamanız için bu kültürevini hizmete açtık. Sizler burada dedelerinizin ninelerinizin nasıl yaşadığını, hangi şartlarla çalıştığınızı göreceksiniz" dedi.
Başkan Barut, Etnografya Müzesi'nin bir diğer amacının da Türkiye'ye tatile gelen yabancılara, ülkemizin kültürünü ve eski yaşam biçimini tanıtmak olduğunu söyledi.
Etnografya Müzesi Koordinatörü Rukiye Barut, öğrencilere Etnografya Müzesi'ni gezdirerek, sergilenen eşyaları tek tek anlattı. Öğrenciler, Rukiye Barut'a birbirinde ilginç ve zor sorular sorarken, sergilenen eşyaları dikkatle inceledi.
Evrenseki Belediyesi tarafından 2 yıllık çalışmanın ardından faaliyete geçirilen Etnografya Müzesinde, geçmişte kullanılan kıl çadır, kara saban, yağ değirmeni, un değirmeni, dibek taşı, koyun ağılı, yağ lambası, yatak yorgan, kilim gibi 2 binden fazla orjinal eşya bulunuyor
(AK-SÇ-Y)

04.12.2012 17:12:32 TSI

Editör: Wan Haber