Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde derslerinde başarılı olan öğrenciler, Kaymakamlık tarafından Çanakkale ve çeşitli yerlere düzenlenen gezi turu ile ödüllendiriliyor.
Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla uygulanan projeler arasında, başarılı olan öğrencilere düzenlenecek olan gezi turları ile yurdun çeşitli yerlerindeki tarihi ve turistik yerleri görmeleri sağlanacak. Bu ödüllendirme çerçevesince Yıldızeli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 250 öğrenci Çanakkale turuna çıktı. Kafileler halinde yola çıkacak olan öğrencilerin ilk grubu cuma günü yola çıktı.
Öğrencilerin Çanakkale'yi gezmelerinin ardından Ankara'da ise Anıtkabir'i ziyaret edecekleri açıklandı. Bir kafilenin yolculuğu yaklaşık 3 gün sürecek ve öğrencilerin bütün masrafları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından karşılanacak.
Yetkililer projenin amacından bahsederken ödüllendirme yolu ile öğrenciler arasında rekabete yol açarak eğitimde kaliteyi artırmak ve bu sayede öğrencilerin milli ve manevi duygularını pekiştirerek ödüllendirmenin yanı sıra kalıcı olmasını da sağlamayı hedeflediklerini belirttiler.
(AK-UY-ZB-Y)

18.02.2013 13:47:08 TSI

Editör: Wan Haber