Giresun'un Keşap ilçesi Fındık Üreticileri Birliği 2012 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.
Keşap Fındık Üreticileri Birliği'nin üyeleriyle bir araya gelerek düzenlediği 2012 yılı değerlendirme toplantısında Keşap Kaymakamı Polat Kara, Tarım Sigortaları Karadeniz Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Tarım İl Müdürü Muhammet Angın, Belgelendirme Denetim Firması Genel Müdürü Osman Tekinaslan da yer aldı.
Tarım Bakanlığı'nın çıkarttığı sözleşmeli tarım yapan ilk birlik olduklarını ve bunda örnek gösterilecek bir başarı elde ettiklerini belirten Toplantıda Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin, hedeflerinin bu başarıyı devam ettirmek olduğunu söyledi. Birlik Başkanı Şahin, "Türkiye'de ilk defa 2006 yılından bu güne kadar birliğimiz tarafından iyi tarım uygulamaları kriterlerine uygun sertifikalı fındık üretimi, bundan sonra da devam etmelerini sağlamak en önemli hedefimizdir. Çiftçilerimizi sürekli eğitim ve denetim takibine alarak üretimde kaliteyi,saydamlığa dayalı geliştirmek, şeffaflığı her alanda uygulamak. Ürün ve iş gücü kalitesini uygun hale getirerek üretimde sıfır tolerans prensibi sayesince mükemmelliğe ulaşmaktır" dedi.
Birlik Başkanı Şahin, anlaşmalı tarım sistemiyle birlik üreticilerinin ürünlerini ekonomik olarak da en iyi şekilde değerlendirdiklerine dikkat çekerek piyasa değerinin üzerinden satabildiklerini söyledi.
Yapılan konuşmanın ardından Keşap Fındık Üreticileri Birliği'ne üye olan çiftçilerden Abdullah Özdemir'e, yüzde 56.30 randıman kaliteli fındık üreterek ramdıman sıralamasında birinci olduğundan, Ahmet Karadeniz'e, levant, çakıldak ve Giresun kalite fındık olmak üzere bütün çeşitlerde en iyi ortalama randıman fındık ürettiğinden, Emrullah Alaşavlar'a, kaliteyi yakalamak adına bahçesinde en fazla çalıştığından ve Cevat Çakrak'a ise üretim alanında 1 ton 350 kilogram ortalama alanda en üst ortalama 7 tonun üzerinde üretim yakalamasından dolayı teşekkür plaketi verildi.
Üreticilerin yanı sıra Keşap Fındık Üreticileri Birliği'nin projelerine katkı sağlayanlara da plaket verildi.
(AB-ÖS-Y)

16.01.2013 15:12:04 TSI

Editör: Wan Haber