Antalya'nın Manavgat ilçesinde Başarı Koleji Okul Aile Birliği'nin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 2 bin dolayında roman, boyama kitabı ve boya kalemleri Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören çocuklara Yeni Yıl hediyesi olarak dağıtıldı.
Başarı Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Kadriye Şen, Okul Aile Birliği yönetim kurulu üyesi Hasan Tüfekçi, sınıf öğretmeni Muzaffer Çınar, Başarı Koleji 1.Kademe Okul Başkanı Ebru Er, başkan yardımcıları Hüsnü Barut, İpek Uçar, 2.Kademe Okul Başkanı Karya İrgil ve başkan yardımcısı Aleyna Solkol'dan oluşan ekip; LÖSEV'in Şirinyalı Mahallesi İsmet Gökşen Caddesi Özcan Apartmanı'nda bulunan bürosunu ziyaret etti. Yanlarında getirdikleri roman, boyama kitabı ve boya kalemlerini öğrencilere dağıtılmak üzere LÖSEV yetkililerine teslim eden Başarı Koleji öğrencilerine LÖSEV Antalya Şubesi Sorumlusu Meral Ünverdi tarafından LÖSEV hakkında bilgi verildi.
LÖSEV Antalya Şubesi Sorumlusu Meral Ünverdi, "LÖSEV lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Türkiye'de her yıl 1000-1200 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Bu durum bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. Bu sebeple vakfımız gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanısıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır" dedi.
Başarı Koleji heyeti LÖSEV'in ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı Başkanlığı ziyaret ederek getirdikleri kitap, boya materyalleri ve oyuncakları tedavi gören çocuklara teslim etmeleri için Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Halil Ertuğ ve Prof. Dr. Ayşen Bingöl'e teslim ettiler. Başarı Koleji'nin ziyaretinden son derece mutluluk duyduklarını belirten Prof.Halil Ertuğ Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde 60 kadar Lösemili çocuk hasta olduğunu, bu oyuncakların onlara yılbaşı hediyesi olarak sunulacağını belirtti.
Lösemi ile mücadelede çocukların mutluluğunun ve moralin büyük önem taşıdığını belirten Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Ertuğ, "Lösemi gibi uzun süreli tedavi gerektiren hastalıkların tedavi sürecinde en önemli şey hastanın moral olarak kendini iyi hissetmesidir. Bu hastalıkla mücadele eden bir de çocuk olunca onların biz büyüklerden daha çok morale ihtiyacı oluyor. İnanıyorum ki sizlerin getirdiği hediyeler çocuklarımızın biraz olsun tebessüm etmelerini sağlayacaktır. Başarı Kolejine bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.
Öğrencilerin topluma yararlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini belirten Başarı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve Okul Müdürü Akif İnci, "Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin çevrelerindeki sorunların farkına varmalarını sağladığı gibi toplumsal olaylara karşı daha duyarlı olmayı öğretmektedir. Öğrencilerimizin önemli kazanımlar elde etmesini sağlayan Sosyal Sorumluluk Projeleri Başarı Koleji'nde artarak devam edecektir. Böylesine güzel ve anlamlı bir projeyi hayata geçiren Okul Aile Birliğimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
(AK-SK-Y)

29.12.2012 14:22:46 TSI

Editör: Wan Haber