Manisa Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında bu kez Tiyatro Esen'in 'Baş Belası' adlı oyununa ev sahipliği yaptı. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda oynanan iki perdelik komedi türündeki oyun tiyatro severlerin beğenisini toplarken, oyundan elde edilen gelir Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi'ne aktarıldı.
Oyunu, Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Limoncuoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil'in eşi İnci Açıkdil, Belediye Meclis üyesi Hüseyin Köroğlu ile Altı Nokta Körler Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda sanat sever izledi. Eray Yasin Işık'ın yazdığı, Göksel Kortay'ın yönettiği ve genç oyuncular Arda Esen, Çiğdem Batur ve Sedat Bilenler'in sahnelediği oyun, Manisalılar'a keyifli bir akşam yaşattı. Mutlu bir evlilikleri olan Jülide ve Rauf çiftinin hayatına ansızın giren Hulusi ile baş etme çabalarının esprili bir dille anlatıldığı oyun, seyircileri kahkahaya boğdu. Oyun sonunda ayakta alkışlanan ekip, kendilerini Manisalı tiyatro severlerle buluşturdukları için Manisa Belediyesi'ne teşekkür etti. Oyunculardan Arda Esen, tiyatro gelirinin Altı Nokta Körler Derneği'ne aktarılacak olmasının da kendilerini mutlu ettiğini de belirterek, Manisa'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Belediye Meclis üyesi Hüseyin Köroğlu, oyun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları tebrik etti ve kendilerine çiçek takdim etti.
Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Arif Zengin de, derneğe katkı sağladıkları için Manisa Belediyesi'ne, keyifli bir akşam yaşattıkları için de oyunculara teşekkür etti.
(YB-ERG-Y)

12.02.2013 13:31:04 TSI

Editör: Wan Haber