Bartın'ın Amasra ilçesine kurulması düşünülen termik santral için yapılacak olan 'Halkı Bilgilendirme Toplantısı'nda yetkililer halkın tepkisiyle karşılaştı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde kömür üretimi yapan Hema Endüstri A.Ş tarafından Amasra'nın Gömü ve Tarlaağzı köyüne kurulması düşünülen bin 320 megavatlık Termik Santral için Tarlaağzı Köyü eski ilkokul binası bahçesinde halkın bilgilendirilmesi için toplanıldı. Bartın köylerinden ve Amasra'nın köylerinden gelen vatandaşlar yaptıkları protestolar ile toplantıyı engelledi. Okul binası merdivenlerini kapatan köylü kadınları, yetkililerin okul binasına girmemesi için uzun süre bekledi. Toplantıya, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen ekip ise, halkın yoğun tepkisi nedeniyle toplantı yapılamadığı için tutanak tuttu. Bartın Baro Başkanı ve Platformu Bileşeni Kamil Altan, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü heyetinin tuttuğu raporu halka okudu. Raporun okunmasının ardından konuşma yapan CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınka, "Kesinlikle direnciniz kırılmasın. 30 senedir termik santral ile mücadele ediyoruz. Yine bir beraberlik için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Artık işimizi, gücümüzü bıraktık. termik santral belası ile uğraşıyoruz. İnşallah bunu da hep birlikte yeneceğiz" dedi.
Yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı. Olay yerinde herhangi bir gerginliğin yaşanmaması için jandarma çok sayıda güvenlik önlemi aldı.
(DK-SA-MO-AŞ-Y)

19.02.2013 14:57:02 TSI

Editör: Wan Haber