TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanlığı binasında basın mensupları ile bir araya geldi.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın' Amasra ilçesine ve Kurucaşile ilçesine yapılan tünellerden sonra Bartın merkeze bağlı Kirazlıkköprü barajı için tünel çalışması yapılması gerektiğini söyledi. Milletvekili Tunç, "Kirazlıköprü barajı 1998 yılında ihale edildi. AK Parti iktidarına 4 yıllık süre içerisinde köprüyü yüzde 15 civarında devredilmişti. O günden bu yana barajda yüzde 51 fiziki gelişme oluştu. Barajın içinden keçen Bartın-Karabük yolunun baraj kenarına alınması ile ilgili çalışmalar yapıldı. Viyadüklerin birisi tamamlandı. Diğeri ise tamamlanmak üzere hazır hale geldi. Çıkış bölgesinde bulunan ve köye geçen tarafa köprü yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Müteahhit ile sözleşme süresi 31 Aralık tarihi itibariyle doldu. Şimdi tekrar yeni bir ihale yapılacak. Yeni ihale kanununa göre yapılacağından işin biraz daha süratle tamamlanması söz konusu olabilecek. Bartın için Kirazlıköprü barajı çok önemlidir. Bartın'ı sel taşkınlarından koruyacak, tarımsal sulama sağlayacak ve enerji üretimi yapacak. Barajın bir an önce bitmesi bizim için iyi olacak. Tabi ki baraj kenarından geçen yolun zeminden kaynaklanan bir takım sıkıntılar olduğunu ve işin uzamasında bunların etken olduğunu öğreniyoruz. Bu yolun gidiş geliş olarak yapılması noktasında çalışmalarımız oldu. Bir tünel geçişi ile hem yapılan yolda kullanılsın, hem de heyelan gibi sıkıntılarda da tünelden trafik aksın. Kirazlık Köprü barajının hem açık geçiş, hem de tünel geçişi bu şekilde yol ulaşıma daha elverişli bir hale gelir diye düşündük. Karayolları Bölge Müdürlüğü ön fizibilite yaptı. Genel Müdürlüğe tünel ile teklifimizi sunduk. İnşallah tünel çalışması olursa Bartın için çok güzel olur" dedi
Bartın'ın Kozcağız beldesine bağlı Boğazköy mevkiinde yapılacak olan baraj ile ilgili açıklamada yapan Miletvekili Tunç, "Kışla ve Kozcağız barajlarının temellerini 2013 yılı içersinde atmak istiyoruz. Ayrıca Kirazlıköprü barajı dışında 2 tane daha barajımız var. Kozcağız barajının ÇED raporu hazırlandıktan sonra ihalesi gerçekleşecek. Bizim için önemli barajlar içinde bulunuyor. Kirazlıköprü barajı gibi Bartın'ı sel felaketlerine karşı koruyacak. Tarımsal sulamada etkili olacağına inanıyorum. Ayrıca Bartın ve Amasra'ya içme suyu sağlayacak. Yine Kışla barajı da taşkın koruma için yapılan önemli barajdır. Bu Kışla ve Kozcağız barajlarının temellerini 2013 yılı içersinde atmak istiyoruz" dedi.
(DK-OA-Y)

16.02.2013 16:00:35 TSI

Editör: Wan Haber