Türkiye Barolar Birliği 33. Olağan Mali Genel Kurulu’nda, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu eleştiren Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, “Sayın başkan, tarafsız kalması gereken seçimlerde, meslektaşlarımızı tek tek aramış "kendim için oy istiyorum" beyanı ile seçim çalışması yapmış ve seçime katılan bir adayın broşürlerinde neredeyse adaydan daha fazla yer almıştır” dedi. 


Rescate Hotels Van’da yapılan Türkiye Barolar Birliği 33. Olağan Mali Genel Kurulu’nda, konuşan Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu eleştirdi. Başkan Feyzioğlu’nun yetkilerini aşarak, baroların iç işlerine karışmaya kalkıştığını vurgulayan Canduran, “Sayın başkan, birlik başkanı olarak Ankara Barosu seçimlerine doğrudan müdahale etmiştir. Tarafsız kalması gereken seçimlerde, meslektaşlarımızı tek tek aramış "kendim için oy istiyorum" beyanı ile seçim çalışması yapmış ve seçime katılan bir adayın broşürlerinde neredeyse adaydan daha fazla yer almıştır” dedi.


Barolar birliğinin mali tablosunda ciddi belirsizlikler tespit edilmekte olduğunu ifade eden Canduran, bunun yanında personel, danışman ve seyahat giderlerinin de fahiş miktarda arttığını ve dolayısıyla birlik bütçesinin açık vermeye başladığını söyledi. Canduran, “Birlik bütçesinde ortaya çıkan 9 milyondan fazla açığın sayın başkanın yurt içi ve yurt dışı gezileri dışında mesleğe nasıl bir katkı için harcandığı açıklanmaya muhtaçtır”ifadelerini kullandı.


Yapılan eleştirilerin mesleğin geleceğini kurtarmak adına olduğunu vurgulayan Canduran, “Biz bir aileyiz. Aile içerisinde hatalı işler, işlemler ve yaklaşımlar olur. Bunları eleştiririz. Ancak bu konuşmamızdaki uyarımızı barolar birliğinin bundan sonra mali bir disipline kavuşması, avans hesaplarını kullanarak harcama yapmaya bir son vermesi ve yerinde yönetim esaslarına uygun olarak bütçesini asıl hizmet yeri olan barolara aktarmaya başlaması için bir milat olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber