Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek ve Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette Baro Başkanı ve kurul üyeleri yapılması planlanan Adliye Sarayı için verdiği destek ve sağladığı katkılardan dolayı Başkan Akdoğan'a teşekkür ettiler.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Adliye Sarayı konusu beş altı yıldır konuşulan bir konudur. Yer konusu problem oldu. Bize de vatandaş belediye başkanlığı görevini teveccüh edince Niğde'mizin bütün ihtiyaçlarında olduğu gibi Adliye Sarayı konusunda da önemli bir ihtiyaç olduğunu düşünerek harekete geçtik. Niğde'nin çevresine baktığımız zaman Aksaray'dan Ereğli'ye kadar birçok ilde yeni Adliye binalarının tamamlanma süresi beş altı sene oldu. Niğde'de de bu konu arsa sorunu nedeni ile yapılamıyordu. Bu konu arsa sorunu yüzünden çözüme kavuşamıyorsa biz bu sorunu çözelim dedik. Adliye binamız mekan olarak ne kadar rahat olur geniş olursa, o kadar verimli çalışma sağlanır. Bazı önemli mahkemelerin kurulabilmesi için büyük adliye binalarına ihtiyaç olmaktadır. Bu yapılacak olan yeni Adliye Sarayı yapılan çalışmalar yine vatandaşımızın menfaatine olacak çalışmalardır. Sonuç itibari ile kamu hizmeti olması nedeni ile biz arsa konusunda yardımcı olalım dedik ve bu arsa sorununu çözdük. Ziyaretlerinden dolayı Baro Başkanlığına teşekkür ediyorum. Niğde'deki yaşayan insanlara hizmet için, onlara hizmet edecekse Adliye Sarayının da iyi olması Saray olması gerekir. Sonuçta insanlar bundan faydalanacak. Bizim bu verdiğimiz destek Niğdelilere verilmiş bir destek. Yani Niğdelilerin arsası yine onların işini görmek için Adliye Sarayı yapılmak üzere verdik Adalet Bakanlığına" şeklinde konuştu.
Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek de, ''Adaletin sağlandığı fiziki yapılarımız Adliyelerdir. Önemsenmesi ve öneminin belirtilmesi için de bu fiziki yapıya Adliye Sarayları denmiş. Adalet mülkün temelidir. Adaletin olmadığı bir yerde hiçbir şeyden bahsedemeyiz. Bizim adliyemiz Saray benzetmesine bakılırsa saray konumunda bir adliye değil. Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ederiz, gerçekten bu konuda ciddi bir gayret sarf etti, büyük fedakarlık yaptı bunu biliyor ve bu şekilde düşünüyoruz'' dedi.
Eski terminalin bulunduğu arsanın önemli bir arsa olduğunu ve bu arsanın Adliye'ye tahsis edilmesinin önemli bir adım olduğunu kaydeden Demirbilek, şöyle devam etti:
''İnşallah bunun devamı da gelir yani siyasi irade orada tecelli eder. Kısa zamanda ve güzel bir adliyeye Niğde kavuşur inşallah. Vatandaş öncelikle bundan fayda sağlayacak. Yani Burada avukatlarımız işlerini ne kadar düzgün yaparsa vatandaşın hakkını teslim alması o kadar kolaylaşıyor. Onun dışında vatandaşın hastane gibi bire bir girip çıktığı bir yer aslında. Yani sabıka kaydından tutun da bir velayet bir nafaka bir boşanma çok sık rastlanan hadiseler. Kavgalar, darp, hırsızlık sonuçta her şey orada. Bunun bir sanığı var. Bir de Adliye sadece sanıkların girip çıktığı bir yer değil, aynı zamanda mağdurların da girip çıktığı bir yer. Kişiler kendi haklarını kendileri alır yoksa. yani öbür türlü düşünürsek, herkesin her an adliyede mağdur olma, sanık olma ihtimali de söz konusu. Dünya kadar boşanma davası oluyor, burada küçük çocuklar var, bunların nafaka işlemleri oluyor, velayet işlemleri oluyor, vasilik işlemleri oluyor, aklımıza gelebilecek pek çok konuda çalışıyor adliye. Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan'ın ciddi bir gayreti olduğunu tekrar ediyorum. O arsanın tahsis edilmesi çok önemli bir nokta, kırılma noktası o zaten. Bundan sonraki, süreç artık herkesin desteğiyle yine Milletvekillerimizin de desteği ile herhalde bu iş artık olacak. İnşallah kısa zamanda gerçekleşir. Biz baro olarak her zaman Niğde için yapılan iyi olan her şeyin yanındayız.''
(YE-ZB-Y)

11.02.2013 13:52:01 TSI

Editör: Wan Haber