Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanunu ile birlikte Eskişehir Adliyesi'ne banka şubesi ve maliye veznesi açılmasını istedi.
Eskişehir Baro Başkanı Av. Rıza Öztekin, 05.01.2013 tarihinde yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanununu değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Öztekin, "05.01.2013 tarihinden itibaren icra müdürlüklerinde haciz esnasında tahsil edilen paralar hariç borçlulardan para alınamayacak, alacaklılar da icralardan para çekemeyecek. Borçlular Adalet Bakanlığı'nın uygun gördüğü ve icra daireleri adına açılacak bir banka hesabına para yatıracak, alacaklılar ise takip talebinde herhangi bir banka hesabı bildirebilecekler. Borçluların yatırdığı paralardan alacaklıların hesabına talimatla para aktarılacak ve alacaklılar da yine bankalardan bu parayı çekecekler" dedi.
Başkan Öztekin kanunun altyapı eksikliğinin giderilebileceğini belirterek, "Bu konuda acilen Eskişehir Adliyesi içine bakanlığın uygun gördüğü bir bankanın şubesi ve maliyenin veznesi açılması gerekmektedir. Sayın başsavcılığa bu konudaki taleplerimizi ilettik. Ama Adalet Bakanlığı'nın uygun gördüğü bankalar genelde kamusal niteliğe sahip olanlardır. Özellikle iktidar milletvekillerinin bu konuda hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz" diye konuştu.
(FS-GÖ-MŞ)

08.01.2013 13:22:06 TSI

Editör: Wan Haber