Mersin Barosu, Türkiye'nin AB üyeliği için her yıl yayınlanan İlerleme Raporu'nda yer almak üzere kentte tespit ettikleri insan hakları ile özellikle kadın ve çocuk hak ihlalleri konusunda AB Türkiye Delegasyonu'na bilgi verdi.
Mersin Barosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu'ndan İç Politika Danışmanı ve Adalet Uzmanı Didem Bulutlar Ulusoy, Mersin Baro Başkanlığı'nı ziyaret etti. Baro Başkanı Alpay Antmen, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Ece Kovan Demirtaş ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ömer Ayaz'ın karşıladığı Ulusoy, Mersin ile ilgili bilgi aldı.
Ziyaretine ilişkin bilgi veren Ulusoy, Avrupa Komisyonu'nun her yıl AB'ye katılım sürecinde olan her bir aday ülke için o ülkenin üyeliğe hazırlık sürecinde kaydettiği ilerlemeyi değerlendiren bir rapor hazırladığını anımsattı. Avrupa Komisyonu'nun, İlerleme Raporu'nu Türk hükümetince sunulan bilgilere, Avrupa Parlamentosu rapor ve kararları ile başta Avrupa Konseyi, AGİT ve uluslararası finans kuruluşları olmak üzere uluslararası örgütler ile sivil toplum örgütlerinin değerlendirmelerine dayanarak hazırladığını belirten Ulusoy, "Bu kapsamda biz de bütün illeri ziyaret ederek gelişmeler hakkında genel resmi çekmeye çalışıyoruz, topladığımız bilgileri İlerleme Raporu için Brüksel'e bildiriyoruz" dedi.
Baro Başkanı Antmen, Ulusoy'un ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Mersin Barosu olarak tespit ettikleri konularda AB Türkiye Delegasyonu'na, özellikle Baro bünyesinde bulunan Kadın, Çocuk ve İnsan Hakları Komisyonları'nın çalışmaları ve ihlaller ile ilgili bilgi verdiklerini kaydetti. Ülke genelinde yargı ve savunmanın yaşadığı sorunlar, uzun tutukluluk süreleri, yargı paketleri konularında da görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Antmen, "Yargının sorunları, çözüm yolları ile yargının daha işlevsel hale getirilmesi ve ifade özgürlüğünün kullanılmasında yaşanan sıkıntılar ile bu durumların giderilmesi için öneriler sunduk" diye konuştu.
(KYM-Y)

08.02.2013 10:23:58 TSI

Editör: Wan Haber