DAİŞ’in Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yönelik saldırısı demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü tarafından basın açıklaması ile protesto edildi.

İlhan Siyahtaş

Basın açıklamasını yapan DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran,”Kobani düşerse çözüm süreci biter, kardeşlik biter, Kobani’nin başına gelenler yarın Diyarbakır’ın, Kayseri’nin, Mardin’in başına gelebilir” dedi. Barıştıran, “IŞİD çetesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bilgisi dâhilinde Suruç üzerinden Kobani’ye bir saldırı gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti devleti IŞİD çetesine destek veriyor ve vermeye devam ediyor. Bunu defalarca kanıtladık, dile getirdik. Ama ne Başbakan ne Cumhurbaşkanı bunu bir türlü kabullenmedi. Ancak artık bunu biz söylemiyoruz. Geçen gece IŞİD çeteleri Suruç üzerinden Kobani’ye geçmeye çalışırken Suruç’ta elektrikler kesiliyor ve IŞİD çeteleri Türkiye sınırındaki Toprak Mahsuller Ofisine yerleştiriliyor. Bunu biz söylemiyoruz. Bunu Urfa Valisi açıkladı. Urfa Valisi, “IŞİD çetesi Toprak Mahsulleri Ofisini işgal etti ve Kobani’ye saldırıyor” dedi. Bu şu anlama geliyor. Demek ki Valinin yetkisi de yok. Demek ki Başbakan’ın Cumhurbaşkanı’nın yetkisi var ki DAİŞ çeteleri ofise yerleşiyorlar. Biz her yerde tüm Kürdistan’ı, Şengal’i, Rojava’yı savunacağız ve halkımızın yanında yer alacağız.

Van herkesin yaşadığı bir şehirdir

Bize “halkın huzurunu kaçırıyorsunuz” diyorlar ve kardeşlerimiz katledilirken basın açıklaması yapmamız bile engelleniyor. Van herkesin yaşadığı bir şehirdir. Eğer bizim değerlerimize saldırmasalar bu halk hiç kimseye saldırmaz. Bu şehir bizimdir ve biz kardeşçe yaşıyoruz. Buradan Türkiye Cumhuriyeti’ne bir kez daha sesleniyoruz. Eğer Kürdistan’da Kürtler yaşıyorsa ve biz kardeşiz diyorsanız neden DAİŞ çetesine yardım ediyorsunuz. Yoksa Toprak Mahsulleri Ofisi sizin değil mi? Neden bu işgale sessiz kalıyorsunuz. Bugün Kobane’nin başına gelenler yarın Diyarbakır’ın, Kayseri’nin, Mardin’in başına gelebilir. Eğer Kobane düşerse buna seyirci kalan bütün devletler çetenin yanında yer almış görünecek ve lanetlenecektir. Kobane düşerse ne çözüm süreci kalır en kardeşlik kalır. Bizim endişemiz bu yöndedir. Bugün olağanüstü bir güçle IŞİD çetesine müdahale edilmelidir” şeklinde konuştu.

Polis’in geniş güvenlik önlemi altında yapılan basın açıklamasının ardından halk olaysız bir şekilde dağıldı. 

Editör: Wan Haber