Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Barış Mahallesi'nde önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan bilgi evi ve yapımı tamamlanan spor parkta incelemelerde bulundu.
Muhtarlık hizmet binasında bölge halkıyla sohbet eden Başkan Tütüncü, daha önce yeşil kart birimi olanak kullanılan belediyeye ait binanın bahçesini, kadınların spor yapabileceği alan olarak düzenlediklerini söyledi. Başkan Tütüncü, atıl haldeki bahçeyi, bordür taşı döşeyerek, üzeri kapalı oturma alanları yaparak ve açık hava spor aletleri yerleştirerek güzelleştirdiklerini belirtti.
Bölgedeki çocukların kütüphane ve internet hizmetine ulaşabilmeleri için de mahalleye bilgi evi kazandırdıklarını anlatan Başkan Tütüncü, belediyeye ait eski yeşil kart birimi binasının içerisinde bilgi evi kurduklarını söyledi. Yapımı tamamlanan tesisi, önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını aktaran Başkan Hakan Tütüncü, Barış Mahallesi ile birlikte 4 ayrı bölgeye de bilgi evi hizmetinin götürüldüğünü kaydetti.
Kent merkezinin ve denizin kuşbakışı izlenebildiği 6 bin 400 metrekarelik alana yaptıkları, Yörük kültürünü tanıtmaya ve yaşatmaya dönük parkın, mahalleye sosyal hareketlilik getirdiğini bildiren Başkan Tütüncü, DSİ su kanalının çevresinde yaptıkları peyzaj çalışmasının da mahalleye estetik bir güzellik kazandırdığına söyledi. Başkan Tütüncü, mevcut parklara da çocuk oyun grubu ve açık hava fitness aletleri yerleştirdiklerini anlattı.
Başkan Tütüncü, mahalledeki Prof. İhsan Koz İlköğretim Okulu'nun bahçesine bin 925 metrekare sıcak asfalt döktüklerini, aile sağlığı merkezinin bahçesinde de yayalar için yol düzenlemesi yaptıklarını ifade etti.
(SK-Y)

25.01.2013 11:37:47 TSI

Editör: Wan Haber