CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kartepe İlçe Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, herkesin güzel bir Türkiye'de yaşamak istediğini söyledi.

''ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI VERMESİN''

Herkesin huzur içinde, barış içinde, kardeşçe, acıların olmadığı bir ülkede hayat sürmeyi arzuladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bugün 6 şehidimiz var. Emin olun, her şehit haberi duyduğumda içimde büyük bir acı yaşamamak mümkün değil. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Çocuklarımızın ellerine kına yakarak askere gönderiyoruz. Şehitlerimizin olmadığı, gazilerimizin olmadığı, huzurlu bir Türkiye'yi hepimiz arzu ediyoruz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de herkesin huzur içinde yaşamasını istediğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Tek şey istiyorum, radyoyu açtığımızda, televizyonları izlediğimizde içimizi karartan haberlerin olmadığı bir Türkiye'yi arzu ediyorum. Tek şey istiyorum, sofraya huzur içinde oturmalıyız. Huzur içinde bereketli soframızın tadını çıkararak yemeğimizi yemeliyiz.

Tanımadığımız insanlara bile rahatlıkla selam verebilmeliyiz. Barışın egemen olduğu, kardeşliğin egemen olduğu, dostluğun egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz. Herkesin karnının doyduğu, aşının işinin olduğu bir Türkiye istiyoruz." 

''ÖNEMLİ BİLGELERDEN BİRİSİYDİ''

Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden eski CHP Milletvekili Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün cenaze namazına katıldığını anımsatarak, merhumun büyük bir bilgin ve ufuk açıcı olduğunu söyledi.

Öztürk'ün, Müslümanlığı en iyi anlatan bilgelerden birisi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ölmeden önce kendisini son kez evinde ziyaret etmiştim. 80'in üzerinde, yanlış hatırlamıyorsam 89 kitabı olduğunu ifade etti. Türkiye coğrafyasının yetiştirdiği en önemli bilgelerden birisiydi.

Allah rahmet eylesin. O bizi aydınlatan önemli bir meşaleydi. İnşallah onun öğrencileri çok daha güzel eserler bırakarak ülkenin kalıcı barışını, dostluğunu sağlamış olurlar." şeklinde konuştu. 

haber10

Editör: Wan Haber