Şanlıurfa Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, "Barış Sürecine" katkı olacağını düşündüğü için Kürtçe olimpiyatlarının yapılması için sosyal medyadan kampanya başlattı.
Barış sürecine girildiğini, herkesin barış güvercini uçurup sürece katkı sağlamak için çalışmalar başlattığını söyleyen eden Prof. Akan, "Haziran ayında yapılacak olan Türkçe olimpiyatlarının ardından barış sürecine katkı sağlanması için Kürtçe Olimpiyatları yapılmalıdır" dedi. Akan, bu çerçevede sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.
Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, sosyal medyada şu sözlerle seslendi: "Tam da barış ortamına doğru yürüyorken, barış güvercinleri uçurtuluyorken, Kürtçe olimpiyatları da düzenlensin. Kardeşlik Projesi Gana'ya, Tanzaya'ya kadar uzandı. Kürt insanlarına da uzansın istiyoruz. Olimpiyatların ruhunda hep barış vardır. Asırlardır kardeşçe yaşayan Kürt-Türk insanlarının şer mihraklarının etkisinden kurtulmasını ve bölgemiz için kalıcı huzuru istiyoruz".
(RÇ-ÖK-Y)

06.02.2013 17:18:33 TSI

Editör: Wan Haber