Samsun'un Atakum ilçesinde "Barış Parkı" açıldı.
Atakum Belediyesi ile Karadeniz Rotay Kulübü işbirliği ile yapılan ve engellilerin de kullanabileceği şekilde dizayn edilen, içinde Atatürk heykeli de bulunan Barış Parkı'nın açılışına CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, 2450. Bölge Guvernörü Murat Öz, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Samsunspor Kulübü Başkanı Emir Kar, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Barış Parkı'nın açılış konuşmasını yapan Murat Öz, "Sivil toplum örgütü ve belediye işbirliğinin en güzel örneğini bugün bu parkta görüyorum. Tüm kesimlere hitap edebilen mükemmel bir park olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı, uğrulu olmasını diliyorum" dedi.
Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Atakum'da çok güzel şeyler oluyor, Atakumluların bunun farkında olduğuna inanıyorum. Türkiye'de en hızlı gelişen, değişen, büyüyen kent olmanın onurunu taşıyoruz. 1994 yılından beri çocuklarını büyütür gibi burayı büyütmüş olmanın bende çok önemli yeri var. 4 yıl geriye dönüp baktığımda gurur duyacak bir tablo ile karşı karşıya geldiğimizi görürüz. Çalışırız, çabalarız, yoruluruz, bunalırız ama sonuçta eser ortaya çıktığında halka hizmet etme noktasında mutlu olursunuz. Ben işte o mutluluğu doya doya yaşıyorum" şeklinde konuştu.
CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ise, "Ben 2 haftada bir Samsun'a geliyorum. İnanın Atakum Belediyesi'nin açmış olduğu tesisleri hizmete açmaktan kendi programımı aksatıyorum. Atakumluların, bu kadar çok çalışan, halk için bir şeyler üreten, yenilikçi ve çağdaş bir belediye başkana sahip oldukları için övündüklerine, gurur duyduklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Murat Öz, Başkan Metin Burma, parkın içinde bulunan satranç alanında bir müsabaka yaptı. Öte yandan Başkan Burma, çocukların ısrarını kıramayarak onlarla bir süre basketbol da oynadı.
(SAM-SLH-Y)

26.01.2013 18:15:13 TSI

Editör: Wan Haber